05-07-2022

Milena Burzanović karijeru nastavlja u Herceg Novom

Nakon dvije godine provedene u Francuskoj, Budvanka Milena Burzanović od naredne sezone nastupaće za Odbojkaški klub “Herceg Novi”. Tim sa juga zemlje nedavno je predstavio ambiciozan sportski projekat, a naša sugrađanka ističe da su jako dobri uslovi, kvalitetan stručni štab i visoki ciljevi tima bili presudni pri odabiru nove sredine.


Burzanović, Foto: OSCG

Herceg Novi je u aprilu obezbijedio plasman u Prvu ligu, a prošle sedmice saopštili su da će, pored Burzanović, od naredne takmičarske godine, pored igračica iz inostranstva, njihove boje braniti zvučna pojačanja. U redove novog prvoligaša sitžu kapitenka seniorske reprezentacije Crne Gore Tanja Bokan (primač servisa), kao i perspektivne odbojkašice Marija Tuševljak (primač servisa), Tijana Tvrdišić (tehničar) i Lana Labović (libero).

U našoj odbojkaškoj javnosti tim koji će sa klupe predvoditi bosanskohercegovački stručnjak Milorad Krunić, selektor A reprezentacije Crne Gore, mnogi vide kao glavnog favorita za osvajanje oba trofeja.

“Mislim da je u crnogorskoj ligi po prvi put napravljena ovako kvalitetna priča. Takođe, mnogo mi olakšava što ću sljedeće sezone biti blizu kuće. Pripreme će početi 25. avgusta, a osim domaćeg prvenstva očekuju nas i utakmice sa evropskim klubovima u CEV Čelendž kupu. Ovaj klub obećava puno, uz kvalitetan i naporan rad rezultati neće izostati”, kazala je Burzanović za portal RTV Budva.

Talentovana 21-ogodišnja odbojkašica ponikla je u redovima ŽOK Budva, uslijedio je prelazak u Luku Bar, a zatim i inostrani angažmani u Francuskoj, gdje se oprobala u Prvoj i Drugoj ligi te zemlje.

“Moj prvi inostrani angažman je bio za Pariz Sen Klod. Taj klub će mi uvijek ostati u lijepom sjećanju. Bila sam jako zadovoljna svojim napretkom i mnogo toga sam imala priliku da naučim i vidim od dosta starijih i iskusnijih igračica u timu. Naravno, život u Parizu je bio prelijep, jako lijepo životno i sportsko iskustvo. Prošle sezone sam bila u Nimu. Nisam bila zadovoljna sa klubom, a u novembru se desila i povreda”, istakla je naša sugrađanka.


U dresu Pariz Sent Kloda, Foto: Privatna arhiva

Trenutni fokus je na oporavku. Burzanović želi da taj proces protekne na najbolji mogući način, kako bi nastavila ka zacrtanom cilju.

“Imala sam sportsku povredu na utakmici reprezentacije. Operisala sam se u Francuskoj i provela četiri mjeseca rehabilitacije tamo. Sada sam u Crnoj Gori, radim na snagi i kondiciji, a povratak na teren me očekuje u septembru ili oktobru.”

Mlada Budvanka je na spisku A selekcije Crne Gore i pozvana je na pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će početi 10. jula u Pljevljima. Nažalost, neće moći da da svoj doprinos u igri, ali se nada da će naš nacionalni tim uspjeti da izbori premijerno učešće na kontinentalnom takmičenju.

“Mislim da imamo ozbiljne šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Sastav je podmlađen sa dosta perspektivnih djevojaka koje će dobiti svoju šansu. Tu je i par starijih igračica koje će imati glavnu ulogu”, zaključila je Burzanović.


M.S.