29-08-2023

Milenković pliva na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu

Takmičar plivačkog kluba Budva Miloš Milenković učestvovaće, u sklopu reprezentacije Crne Gore, na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se od 2. septembra održava u Izraelu.

Milenković pliva na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Talentovani plivač Budve Miloš Milenković koji će po prvi put nastupiti na Svjetskom juniorskom prvenstvu u sklopu crnogorske reprezentacije pripreme privodi kraju, a s obzirom na rezultate koje postižu u proteklom periodu očekivanja pred najprestižnije takmičenje su velika istakla je selektorka plivačke reprezentacije Crne Gore Danijela Franeta.

"Ovo je prvi njegov izlazak i nastup za reprezentaciju Crne Gore tako da očekujem da bude maksimalno fokusiran i moram da istaknem da je on tokom cijele ove godine konstantno isplivavao svoje lične rekorde i stavrno se nadam da će i ovoga puta ostati taj nivo fokusa, jer opet moram istaći da je jako teško da držimo formu ovu cijelu dugačku sezonu. Međutim pozanavajući njega koji je stvarno predan i fokusiran na svaku trku mislim da će to i ovaj put biti tako i da će dati sve od sebe. Vidjećemo koliko je to u ovom momentu jer za sada nemamo još uvijek te ulazne liste vremena da vidimo na kom se on trenutno mjestu nalazi prema prijavljenim vremenima tako da za sada nemamo nikakvu informaciju vezano za to, međutim mi imamo svoj cilj da on da sve od sebe da vidimo kako će sve to da izgleda i naravno da predstavi sebe u što boljem svijetllu", kazala je Franeta u izjavi za Polis.


Franeta / Foto: printscreen

U Plivačkom klubu Budva željno iščekuju početak nove takmičarske sezone dodaje Franeta.

"Mi smo sa završetkom Montenegro opena prošle nedjelje završili našu takmičarsku sezonu koja je bila izuzetno uspješna tako da sam jako zadovoljna i sa nestrpljenjem i djeca i ja očekujemo početak nove sezone. Iamamo jako puno obaveza kao što se zna i mislim da što prije moramo krenuti, dosta smo odmarali tako da puni motiva i želje iščekujemo novu sezonu, ja se stvarno nadam da će biti uspješna kao i ova", dodala je.

Milenković će na Svjestkom juniorskom prvenstvu nastupiti u disciplinama 50 i 100 metara delfin.

J.M.