30-03-2018

Miličković - Crna Gora na ekonomskom raskršću

Kandidat za predsjednika Crne Gore VASILIJE MILIČKOVIĆ danas je gostovao u studiju Radio Budve u jednosatnom terminu rezervisanom za Okrugli sto na temu: “Crna Gora na ekonomskom raskršću”.

Miličković - Crna Gora na ekonomskom raskršću | Radio Televizija Budva

Miličković, koga podržava, Grupa građana "Građanska akcija" i Partija penzionera, invalida i restitucije govorio je o ekonomskoj situaciji danas, lošim privatizacijama privrednih društava sa posebnim akcentom na privatizaciju hotela duž Crnogorskog primorja, o nepoštovanju prava akcionara, o prezaduženosti i padu proizvodnje, uticaju povećanja PDV na privredu i građane i razne modele koji bi ekonomsku situaciju mogli dovesti u normalu i veliki napredak.

Pored ekonomskih tema Vasilije Miličković se osvrnuo i na politička previranja u Budvi, naglašavajući da je direktiva EU da lokalna samouprava kao što je Budva, mora birati odbornike isključivo voljom građana a ne voljom lidera. To je ključ svih naših programa i rješenje svih naših problema. Skupština Budve je pod pritiskom Stevana Džakovića i dr Božidara Vujičića podnijela Ustavnom sudu zahtjev da donese ocjenu zakonitosti člana 83 i člana 45 oko izbora odbornika i poslanika. Njih dvojica su lokalnoj samoupravi zajedno vratili 19. miliona eura od TQ i to su jedine koje pare koje su vraćene u budžet Opštine Budva.