14-06-2023

Miločerski park dobio uređen parking, mještani se nadaju smanjenju saobraćajnih gužvi

U nedostatku parking mjesta, a zbog bočnog parkiranja posjetilaca čime se narušava funkcionisanje saobraćaja, Javno preduzeće Parking servis obezbijedilo je parkiralište u Miločeru. Cijena usluga parkiranja iznosiće 2€ po satu, a Upravni odbor preduzeća na čelu sa Vladislavom Mitrovićem, u planu ima određene povlastice za mještane.

Miločerski park dobio uređen parking, mještani se nadaju smanjenju saobraćajnih gužvi | Radio Televizija Budva

Gorući problem u poslednjih nekoliko godina, prema riječima predsjednika Upravnog odbora JP Parking servis ujedno i predsjednika Savjeta MZ Sveti Stefan Vladislava Mitrovića, bio je nedostatak parking mjesta u zoni oko Miločerskog parka. Iz pomenutog razloga nedavno je na tom lakalitetu dio prostora preuređen u parkiralište kako posjetioci, ali i mještani ne bi bočnim parkiranjem sprječavali normalan promet.


Mitrović/ Foto: printscreen

"Ljudi su navikli, pogotovo gosti koji dođu na jedan dan da ostave auta kroz Miločer, ne gledaju gdje se parkiraju, pa posle autobus ne može da prođe niti Hitna pomoć. Baš smo ugroženi što se tiče parkirališta. Za sada smo ovo napravili pa ćemo da vidimo za dalje. Ispred mjesne zajednice je bila inicijativa i onda je Parking servis to prihvatio, a moram da pohvalim da nam je u svemu ovome pomogao i hotel Aman, zapravo Adriatic Properties, tako da smo uz zajedničku saradnju ovo uradili", kazao je MItrović u izjavi za Polis.

U regulisanju saobraćaja pomoć će pružiti Pauk služba.

"Jedino što nam fali je komunalni policajac, ali imamo obećanja iz CB Budva da ćemo uskoro dobiti policiju, komunalnu policiju i pauka da bi napravili red u Svetom Stefanu i Pržnom", kazao je on.

Cijena parkiranja na parkiralištu u Miločeru iznosi dva eura po satu, a na predstojećem zasijedanju Upravnog odbora Parking servisa razmatraće se o povlasticima za mještane u vidu propusnica.

"Od izuzetnog je značaja rješavanje ovog problema, plaže su pune, park uništen i moramo da spasemo što se spasiti može", zaključio je Mitrović.

J.M.