21-02-2024

Miloš Milenković i Jovana Kuljača ostvarili svoje najbolje vrijeme na Svjetskom prvenstvu u Dohi

Najbolji plivači Budve Miloš Milenković i Jovana Kuljača vratili su se sa Svjetskog prvenstva koje je održano u Dohi gdje su ostvarili svoje najbolje vrijeme.


Foto: Arhiva, Mina

Najbolji budvanski plivači Miloš Milenković i Jovana Kuljača učestvovali su na prvenstvo svijeta u Dohi, a selektorka plivačke reprezentacije Crne Gore Danijela Franeta koja ih je predvodila na takmičenju zadovoljna je ostvarenim rezultatima.

"Sveukupno kada podvučem liniju, drago mi je da je Miloš otplivali tu prvu liniju gdje je ostvaren novi državni rekord. 24,17 je vrijeme sa fantastičnim rezultatom. Vrijeme je bolje nego na državnom prvenstvu kada je ušao šesti u polufinalu za juniore. Moram istaći da u tom plasmanu "delfin plivanje" je najmlađi bio do njegovog 32 mjesta. Tako da to je ujedno i najbolji plasman crnogorski plivača na svjetskom prvenstvu. Stvarno jedan fantastičan rezultat. Ovom prilikom i Jovana je uspjela da otpliva svoja dva lična rekorda na 50 i 100 metara "kraul". Svi smo svjesni da je teško, posebno iz zemlje gdje plivanje nije propraćeno kako treba i da je teško nastupiti na svjetskom prvenstvu sa svim velikim plivačima. Kao što sam i najavljivala na početku, trusila sam se da ostanu mirni i fokusirani", istakla je Franeta za Polis, Televizije Budva.

Pripreme pred najprestižnije takmičenje u ovoj godini, odnosno Olimpijske igre su u toku, ali se klub kako ističe Franeta, susreće sa brojnim problemima.

"Nadam se da ćemo u narednom periodu odraditi sastanak što se tiče našeg Saveza, kluba i Opštine. Jer ova djeca ne mogu da odu na Olimpijske igre iz ovog bazena. Ja mađioničarski štap nemam, ovo sve što je odrađeno, odrađeno je na sreću, energiju i jako velikog rada ali je jako ružno i sa moje sa moje strane nije objektivno da kažem da će oni nastaviti ovakvim tempom da napreduju jer je to jednstavno nemoguće. Oni su počeli da plivaju i polako prelaze moj trenerski limit i uvijek sam govorila da ja kroz njih napredujem. Međutim, mislim da smo došli do krajnje granice da se ostali moraju uključiti", kazala je ona.

Budva brani titulu najboljeg plivačkog kluba u Crnoj Gori osvojenu prošle godine, a kalendar turnira je gust kada su u pitanju mlađe kategorije, zaključila je Franeta.