28-09-2022

Ministar Adžić za Portal: Budva je bezbjedna turistička destinacija, fokus na kontroli lica iz kriminalnih organizacija

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić ocijenio je za portal RTV Budva da je stanje javnog reda i mira na području naše opštine stabilno i povoljno, te da je Budva bezbjedna turistička destinacija.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

On je podsjetio da su u toku ljetnje turističke sezone pojačane preventivne aktivnosti na suzbijanju svih vidova kriminaliteta.

"Rasvijetljeno je ubistvo Šakovića 20. jula 2022. godine, zatim, riješeno podmetanje eksplozivne naprave na bankomat. Riješeno je i ubistvo u pokušaju na štetu Bulatović Kristijana (B.K). Tokom ljetnje sezone registrovana su tri razbojništva i sva tri su riješena. U periodu ljetnje turističke sezone organizovan je niz kulturno-umjetničkih manifestacija poput Sea Dance festival, Petrovačke noći i drugih, uz prisustvo velikog broja turista i građana, a sve bez narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Broj alkotestiranih vozača veći je za 1.300, a broj prekršajnih naloga za 853", kazao je minstar Adžić istakavši da je u ovom trenutku fokus na kontroli lica iz organizovanih kriminalnih organizacija, sa čime će se nastaviti i u narednom periodu, a s obzirom na potrebe Budve kao turističkog centra prioritet će biti i povećanje broja zaposlenih policijskih službenika.

Kako je Adžić naveo, Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže napore u pravcu dodatnog snaženja borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"U narednom periodu akcenat ćemo staviti na unapređenje međunarodne saradnje, kao i dodatno jačanje međuinstitucionalne saradnje. Samo na ovaj način možemo odgovoriti na savremene bezbjednosne prijetnje i pružiti efikasan odgovor na sve sofisticiranije izazove koje sa sobom nosi organizovani kriminal", ocijenio je on.

Ministar se u razgovoru za naš portal osvrnuo i na projekat "Sistem video nadzora gradova Crne Gore".

"Želim da podsjetim da je na osnovu prihvaćene ponude zaključen Ugovor o nabavci sistema video nadzora gradova Crne Gore, a shodno zaključenom ugovoru realizacija video nadzora gradova je započeta u Podgorici, Baru i Budvi. Imajući u vidu da se radi o kompleksnom sistemu, produžavani su rokovi za realizaciju, kao i potpisan ugovor o nabavci dodatne opreme. Takođe, sprovođena su dodatna testiranja koja imaju za cilj unapređenje ovog sistema, u skladu sa planiranim projektom, nakon čega očekujemo da će se steći uslovi za puštanje ovog sistema u rad", istakao je Adžić.


D.B./M.S.