02-09-2020

Mir je naša nacija: Najoštrije osuđujemo vandalizam prostorija OIZ u Pljevljima

"Najoštrije osuđujemo vandalizam nad prostorijama Odbora Islamske zajednice u Pljevljima. Takav tribalni akt svako od nas doživljava kao ličnu sramotu bez obzira na to što niko od nas u tome nije i nikada ne bi učestvovao. Očekujemo da i odlazeća vlast koja je svoj posljednji mandat dobila da, između ostalog, štiti multietnički sklad u Crnoj Gori, saopšti da se srami ovakvih nedjela, kao i činjenice da joj je falilo volje ili sposobnosti da takvo nasilje spriječi", poručuju iz koalicije "Mir je naša nacija".

Mir je naša nacija: Najoštrije osuđujemo vandalizam prostorija OIZ u Pljevljima | Radio Televizija Budva

Oni su istakli da još nije kasno da direktor Uprave policije saopšti ko je ovo učinio i preduzme predviđene radnje iz svoje nadležnosti.

"Ukoliko to ne učini, slobodno se može smatrati saizvršiocem ovog gnusnog čina nad kojim se svaki dobronamjeran građanin Crne Gore gnuša i gadi. Najmanje što može učiniti ukoliko ne rasvijetli sve detalje ovog pećinskonacionalističkog akta, jeste da konačno prestane sa provokacijama i mirno preda vlast", kazali su. Svako od nas je spreman da odmah donira sredstva za sanaciju oštećenih vrata Odbora Islamske zajednice u Pljevljima i krečenje besprizornih grafita koje smo, takođe, jutros, imali prilike da vidimo", kazali su u svom saopštenju.