27-08-2020

Mir je naša nacija: Nećete nas uplašiti, izdržali smo 30 godina, izdržaćemo i ova tri dana

"Nakon što su funkcioneri DPS Kolašin u internoj viber grupi predlagali „klanje Demokrata i bacanje životinjama“, jutros je u tom gradu osvanula nova zastrašujuća poruka koja svjedoči o ozbiljnosti takvih prijetnji. Naime, na reklamni bilbord sa slikom lidera koalicije „Mir je naša nacija“ Alekse Bečića u Kolašinu, prosuta je crvena farba kao simbol krvi. To su tokom noći uradili isti oni koji su porukama zastrašujuće sadržine kovali planove za obračun sa Demokratama", kazali su iz koalcije "Mir je naša nacija".

Mir je naša nacija: Nećete nas uplašiti, izdržali smo 30 godina, izdržaćemo i ova tri dana | Radio Televizija Budva

Oni javnosti stavljaju na uvid i dokaze iz interne prepiske partijskog organa DPS Kolašin.

"„Ja bih da mi to sve koljemo i da ostane samo DPS u grad“ – riječi su Luke Živkovića funkcionera Savjeta mladih DPS Kolašin. „Njih treba baciti krmadima“ – riječi su Milice Živković sestre odbornice DPS-a Marije Živković. Crvena farba na bilbordu Koalicije kojom su očito nastojali da simbolizuju krv i tako nastave prijetnje, samo su nastavak ovih monstruoznih razmišljanja mladih autokrata", navodi se u saopštenju.



Da je kako su kazali u svom saopštennju, DPS u potpunom rasulu svjedoče i svakodnevne informacije koje dolaze do njihove kolaicije od strane njihovih, sada već, kako ističu bivših članova.

"Međutim, ono što je zabrinjavajuće jeste stepen mržnje i potpuni moralni sunovrat mladih ljudi koji bezpogovorno služe jednom autokratskom režimu, a što su pokazali monstruoznim načinom razmišljanja. Pitamo cjelokupnu javnost, da li je ovo garnitura koja može da upravlja životima građana Crne Gore i njihovom budućnošću? Gdje su sada Veljović i Lazović koji hapse zbog humoristično-satiričnih kritika vlasti na društvenim mrežama? Hoće li SDT preduzeti hitne mjere protiv ovih lica ili će i dalje od prekršaja praviti organizovani kriminal", kazali su u saopštenju.



Oni su napomenuli i to da je narod izdržao 30 godina, pa nda će izdržati i ova tri dana.

"Nećete nas uplašiti, ne možete nas pokolebati niti zaustaviti u našoj namjeri da pomirimo Crnu Goru. Šta vaša mržnja može protiv naših poruka mira, bratske ljubavi i zajedništva. Zato je mir kada pobijedimo mržnju. Mir je naša nacije", zaključuje se u saopštenju.