03-09-2020

Mir je naša nacija: Uspjeli smo da sačuvamo svetinje od DPS provokatora

"Sinoć smo, zajedno sa građanima Pljevalja, uspjeli da sačuvamo svetinje od DPS provokatora koji teško podnose demokratske promjene", kazali su iz koalicije "Mir je naša nacija".Međutim, kako dodaju, dok su bili pred svetinjama i drugim vjerskim objektima Islamske zajednice, provokatori su krenuli na privatne objekte naše braće Muslimana.

"Pošto se provokatori ne ustručavaju da napadaju i imovinu pojedinaca, moraćemo da čuvamo čitav grad i svakog čovjeka u njemu islamske vjeroispovijesti od Veljovića koji još prstom nije mrdnuo povodom svih ovih događaja", naveli su iz koalicije.

"Gdje su kamere, Veljoviću, u gradu u kojem se podižu tenzije?

Zar Pljevlja nisu morala biti premrežena njima već od prvih incidenata?

Imate li osumnjičene? Gdje su državni organi u Pljevljima?

Da li ste svjesni da vaše ćutanje potvrđuje sumnje svih građana Crne Gore da upravo vi sve ovo radite?", upitali su oni.

Oni objašnjavaju da napadima na njihovu braću Muslimane nakon napada na pravoslavne objekte samo uvećavaju vlastitu sramotu u posljednjim trenucima kada imaju priliku da učine i nešto dobro po naše društvo po čemu bi zapamtili i Veljovića i njegovu Upravu policije.

"Ovako, jedini trag koji ostaje iza vaše vlasti je onaj od sprejeva kojima ste ispisivali mrziteljske grafite. No, i to ćemo okrečiti i ukloniti", zaključili su u saopštenju.