12-04-2024

Miš snimljen kako svake noći rasprema nered u radionici

Jedan britanski fotograf primijetio je da neko umjesto njega sređuje nered u njegovoj radionici i odlučio da ostavi uključenu kameru, kako bi počinioca “uhvatio na djelu”. Iznenadio se kada je ujutru vidio snimak miša, koji vraća razbacane stvari na svoje mjesto.

Miš snimljen kako svake noći rasprema nered u radionici | Radio Televizija Budva

Foto: Pexels

Rodni Holbruk (75) iz Velsa mjesecima se čudio kako stvari koje ostavi na svom stolu do jutra promijene mjesto.

Međutim, tek kad je hrana koju je planirao da ostavi za ptice završila u starim cipelama u šupi odlučio je da postavi kameru sa noćnim sočivom.

“Nisam mogao da vjerujem svojim očima, kada sam vidio miša kako posprema”, rekao je Holbruk za BBC.

Snimci su prikazali vrijednog glodara, kako skuplja čepove, eksere i zavrtnje i uredno ih slaže u kutiju na radnom stolu.

“Stavljao je unutra razne stvari, komade plastike, orahe, šrafove… Više se i ne trudim da pospremam, jer znam da će on to uraditi. Čim ostavim stvari van kutije, do ujutru ih on vrati nazad. U 99 od sto slučajeva, miš će sve pospremiti tokom noći”, ispričao je fotograf.

Mnoge korisnike interneta je ovaj simpatični glodar podsjetio na glavnog lika animiranog filma “Ratatuj” u kom pacov po imenu Remi sanja da postane poznati kuvar.

Igrom slučaja dospijeva u kanalizaciju, tačno ispod restorana u kom radi njegov kulinarski idol i krišom počinje da pomaže njegovom mladom pomoćniku da pravi razne specijalitete.

Zanimljivo je da je sličan vrijedan miš snimljen 2019. dok je dovodio u red stvari u jednoj šupi kod Bristola.

Njen vlasnik Stiv Mekers tada je rekao novinarima da je “pomislio da ludi”, pošto su se šrafovi i drugi predmeti pojavljivali u posudi sa hranom za ptice.

Ispostavilo se da su pametni glodari zapravo pokušavali da sakriju hranu od drugih, gomilajući preko nje najrazličitije predmete.