23-05-2024

Mjesne zajednice sa područja Grblja: Još jedna u nizu licemjernih kampanja protiv srpskog naroda

Svjedoci smo zadnjih dana da je počela još jedna u nizu licemjernih kampanja protiv srpskog naroda. Pitamo se dokle sve ovo ide? Ovim saopštenjem želimo da se mi Srbi iz Boke Kotorske, Grbljani ogradimo od stava Vlade Crne Gore i ovih naših velikih evropejaca, navodi se u zajedničkom saopštenju četiri grbaljske mjesne zajednice.

Mjesne zajednice sa područja Grblja: Još jedna u nizu licemjernih kampanja protiv srpskog naroda | Radio Televizija Budva

Foto: eaproperties.me

Saopštenje koje potpisuju predstavnici mjesnih zajednica Gornji Grbalj, Savina, Glavatičići-Bigova i Vranovići prenosimo u cjelosti:

Mi Grbljani smo Crpsko pleme u Boki Kotorskoj i dobro znamo što
je zločin i genocid.

U svakom vijeku i u svakom ratu baš mi smo preživjeli zločine i genocide! Udarali su na nas baš svi ovi današnji inicijatori ove famozne deklaracije. A njihovo licemjerje je toliko da niko neće ni da spomene stradanja Srpskog naroda kroz vjekove.

Gospodo iz „Evropske unije“ je li iko od vas čuo ikad za zločin u Pivi, za zločin u Velici, za genocid u Jasenovcu, za žutu kuću na Kosovu i Metohiji?

Znate li gospodo ko je strijeljao đake i narod u Kragujevcu?
Ove zločine ste izgleda zaboravili!

Gospodo, upravo vaš „Milosrdni anđeo“ je onaj anđeo što je nemilosrdno ubijao našu djecu, uništavao fabrike i sijao uranijum!

„Prijatelji naši dragi iz Evrope“, mi Srbi, vaši vjerni saveznici kroz vjekove, uvijek smo bili samo vaše topovsko meso! Uvijek ste bili licemjeri prema nama! A mi vam čvrsto obećavamo da se nikad nećemo odreći našeg Srpskog imene, naših običaja, naše kulture, naše Crkve i naše Svete vjere Pravoslavne!

Tako isto, nećemo se odreći ni našeg Kosova i Metohije i naše Republike Srpske!

Ovim putem pitamo Vladu Crne Gore:

Mislite li Vi na svoj narod? Mislite li na svoje pretke? Mislite li na svoje potomke?

Ili samo mislite na novac i da po svaku cijenu idemo ka Evropi?

Gospodo iz Vlade,

Zašto ne pravite deklaracije o zločinima u Pivi, Velici, Kragujevcu, Zidanom Mostu, Lijevču Polju, Kamniškim Bistricama, Majevcu i Baru?

Mislimo da u današnjoj Crnoj Gori nema porodice koja nema nekoga u tim jamama, što okupatorskim, a što bratskim!
Pravljenjem ovih deklaracija možda biste pomirili Crnu Goru!
Gospodo iz Vlade Crne Gore, jeste li se i vi odrekli Metohije? One zlatne Metohije kralja Nikole? (Sigurno se sada on prevrće u grobu.)

Znate li gospodo da su iste ove sile, što donose ove sramne deklaracije protiv Srpskog naroda, „naši Eropski prijatelji“ ili kako ih moderno sada zovemo „partneri“ istog Kralja Nikolu brodovima i topovima primorali da vrati Skadar u čijem oslobađanju je poginulo preko 15 000 vojnika!

Mi smo u školama učili o podvizima i stradanju velikih naših Kraljeva, Careva, Vojskovođa i Junaka!

A šta ćete vi da ispričate vašoj djeci?

Dragi naši predstavnici, ne žurite toliko prema nečemu što i vi znate da nije iskreno! Ali ako već imate dobru kondiciju da trčite, ne gazite ponos svog naroda i ne upirite prstom u oči i srce našeg napaćenog naroda na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj i Srbiji!

Veliki pozdrav iz Grblja, iz Boke Kotorske za sve ljude velikog i pravednog srca!