30-12-2021

Mještani dali predloge u vezi rekonstrukcije ulica u naselju Velji Vinogradi

Građani ovog dijela naše opštine zadovoiljni su rješenjem da Ulice Bjelaštica, od restorana "Kangaro" do restorana "Zlatibor" i Babilonija u produžetku do obilaznice budu jednosmjerne, jer bi se na taj način dobio značajan broj parking mijesta i trotoar za bezbjedno kretanje djece. Mještani su predložili izgradnju širih trotoara uz želju da radovi budu završeni do kraja raspusta.

Foto: privatna arhiva

Opština Budva i Sekretarijat za investicije realiziju radove na rekonstrukciji ulica Mainska, Babilonija i Bjelaštica kao i raskrsnice kod restorana "Zlatibor".

Sugrađani Boban Ćeranić, Mladen Babić i Vladimir Radulović ranije su učestvovali u javnoj raspravi povodom rekonstrukcije ulica u ovom naselju i tom prilikom su dali konkretne predloge.

"Ono na šta smo mi skrenuli pažnju jeste sama raskrsnica kod restorana "Zlatibor". U nekim dijelovima trotoar je 40 cm širine pa smo tražili da se prošire maksimalno kako bi dobili velika pješačka ostrva i bezbjednu zonu na putu do škole. Sekretarijat za komunalno stambene poslove na čelu sa Srđanom Gregovićem podržao je našu inicijativu kao i saobraćajni inženjer Vasilije Lalošević. Očekujemo pozitivan odgovor i od Sekretarijata za investicije sa kojim takođe imamo odličnu saradnju. U ovom trenutku nama je veoma bitno da se radovi u Ulici Babilonija završe dok su djeca na raspustu kako njihova bezbijednost ne bi bila ugrožena." kazao je mještanin ovog naselja Vladimir Radulović.




On je pohvalio odličnu dinamiku izvođenja radova u Mainskoj ulici, pa se nada da će tako biti i u naselju Velji Vinogradi.

J.M.