11-04-2024

Mještani Kamenova ipak saglasni da zakupac plaže napravi stazu i put za vozila specijalne namjene

Nakon protesta koji su mještani Kamenova i Svetog Stefana održali u nedjelju, 31. marta zbog, kako su tada naveli, nelegalnog probijanja puta kroz šumu do plaže Kamenovo i devastacije same staze koja je vodila do plaže uslijedio je dogovor sa zakupcem tog prostora koji se obavezao da će urediti teren, izgraditi novu pješačku stazu, mještanima obezbjediti propusnice, a probijeni put će poslužiti samo za oficijelna vozila.

Mještani Kamenova ipak saglasni da zakupac plaže napravi stazu i put za vozila specijalne namjene | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva/arhiva

Mještani Svetog Stefana i Kamenova napravili su dogovor sa zakupcem dijela plaže Kamenovo i njenog zaleđa da umjesto, kako mu je prethodno naložila Komunalna inspekcija i Komunalna policija, teren vrati u prvobitno stanje sada može da završi rekonstrukciju staze i puta.

Predsjednik MZ Sveti Stefan Vladislav Mitrović pojašnjava.


Mitrović/printscreen/yt

"Pošto vi znate veoma dobro da je ovo nekada bilo francusko odmaralište, pa poslije toga kosovsko odmaralište, pa je ga je onda kupila firma "Rekreaturs", onda se umiješala i Atlas grupa Duška Kneževića, tako da će spor sa svim tim potrajati jako dugo. Mnogo će vode poteći dokle se to ne riješi. Javio nam se zakupac ovog prostora i plaže koji je donio projekat koji je planirao da napravi i onda sam ga ja uputio na mještane i oni su mu dali potpise i saglasnost. Ta staza je stara preko 40 godina i svi zanamo da je bila nikakva i da smo se plašili da zmija nekoga ne ugrize ili nešto drugo. On je planirao ovdje da napravi stazu sa stepenicama koja bi imala i prolaz za auta. Ne planiraju da prave parking, već samo da omoguće pristup hitnoj pomoći policijskim kolima, vatrogasnoj službi i komunlanim kolima jer imaju problem sa kanalizacijom. Mještani su se sa svim tim složili, napravljen je jedan zajednički dogovor da se napravi ipak ta stazica koja će koristiti svima, neki mještani koji su tu imaće neke propusnice kod njega. Vlasnik Pejović je donio nekih 26 potpisa i rekao da će ih biti još desetak i da nije problem. Mi smo razgovarli sa mještanima koji ovdje žive i oni nemaju ništa protiv, znaju i oni kakva je to staza bila i da žele da se ona napravi kao pristup plaži i autima specijalne namjene", kazao je Mitrović u izjavi za Polis.

Kakav stav će po ovom pitanju zauzeti građevinska inspekcija ostaje da se vidi.