14-03-2018

Mlade Demokrate: Djelovanje Crnogorske se zasniva samo na kritici

Iz Mladih Demokrata su reagovali na jučerašnje saopštenje Crnogorske, navodeći da je kritika Crnogorske uvijek glasna, ali sve dok se njihovo djelovanje zasniva samo na tome, ne može se reći da aktivno učestvuju u radu SO Budva i u donošenju odluka.

Mlade Demokrate: Djelovanje Crnogorske se zasniva samo na kritici | Radio Televizija Budva

"Gospodine Čučka, opšte je poznato da gdje je mnogo priče, malo je rada, a Crnogorska je dokaz upravo toga. Vješti ste u kritikovanju prijedloga rješenja određenih problema, koje mi nudimo, a gotovo nikada ne nudite alternativu", navodi se u reagovanju OO Mladih Demokrata Budve.

"Vaša kritika je uvijek glasna, ali sve dok se Vaše djelovanje zasniva samo na tome, ne možemo reći da aktivno učestvujete u radu SO Budva i u donošenju odluka.

"Kao što je Crnogorska pred izbore u oktobru 2016. godine iznijela svoj plan sanacije Opštine Budva, tako je i Demokratska Crna Gora iznijela svoj plan i program za Budvu, ukazavši na brojne probleme u našem gradu i ponudivši rješenje istih. O tome koji plan je bio bolji i prihvaćeniji od strane građana svjedoče rezultati oktobarskih izbora u Budvi", navode iz mladih Demokrata.

Iz Demokratske CG navode da se i sada mogu pohvaliti da ne odstupaju od svog programa i uspješno rade na realizaciji svih predizbornih obećanja, pa podsjećaju na njih:

"Počećemo sa djecom i mladima, budući da je Demokratska CG partija koja okuplja upravo veliki broj mladih ljudi. Naime, završen je tender, odabran je izvođač i stvorene su sve pretpostavke za realizaciju projekta Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, koji dugi niz godina nije realizovan i ove godine se napokon ulazi u realizaciju tog jako bitnog projekta za opštinu Budva. O najmlađima se puno brinulo, a dokaz tome je i da je Opština Budva ustupila JPU “Ljubica Jovanović Maše” svoje prostorije u TQ Plazi, kako bi se rasteretili postojeći prebukirani kapaciteti vrtića. Takođe, otvorena je i Kancelarija za mlade, projekat koji je Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva realizovala zajedno sa Forumom MNE. Da su obrazovanje i potrebe školaraca jedan od prioriteta, dokazuje i to da je Opština Budva obezbijedila udžbenike za učenike svih razreda osnovnih škola u Budvi i Petrovcu.

Ono čime se još možemo pohvaliti je stabilizacija finansijske situacije, što je dovelo i do realizacije brojnih sanacionih, razvojnih, investicionih i drugih projekata. Stopirana je gradnja stanova za tržište u Budvi i Petrovcu, a naš je stav nepromijenjen i čvrst po pitanju nastavka primjene Odluke o moratorijumu na gradnju stanova i apartmana za tržište na području detaljnih urbanističkih planova “Budva-centar” i “ Petrovac- centar”.

Otvoren je i Građanski biro, na koji se čekalo godinama, a radi se i na uvođenju elektronske uprave i konceptu jedinstvenog šaltera za sve.

Izmirene su sve obaveze prema zaposlenima u organima lokalne uprave i preduzećima koja se finansiraju iz budžeta opštine Budva. Svima nama je u ružnom i dalekom sjećanju višemjesečno kašnjenje plata zaposlenima u lokalnoj upravi.

Aktivno se radi na unapređenju infrastrukture u gradu. Završen je plato kod srednje škole, parking prostor pored groblja u centru grada, nekoliko ulica... Počeli su radovi i na lokalnoj putnoj mreži u Petrovcu, a uskoro će se započeti i potpuna reparacija kanalizacionog ispusta u Petrovcu i pravljenje atmosferskih koji bi trebalo da riješe problem atmosferskih voda u centru Budve.
Identifikovani su problemi u mjesnim zajednicama, Petrovčanima je omogućeno da zahtjev prema bilo kojem organu Opštine Budva mogu da predaju u Mjesnoj kancelariji Petrovac, redovno se uplaćuju stipendije studentima, uplaćuju se sredstva po konkursu nevladinim organizacijama i mnogim sportskim klubovima, aktivno se radi na oživljavanju kulture i kulturnog života u Budvi i još je mnogo toga što je urađeno i što će se tek uraditi u Budvi i za Budvu", istakli su u reagovaju iz budvanskih Demokrata.

Tempo promjena u gradu je usko povezan sa stanjem u kojem je grad bio nakon preuzimanja vlasti, i vjerujemo da ste i sami svjesni toga da se šteta, koja je pravljena godinama unazad, ne može ispraviti preko noći.

"Kada vratimo film unazad, osim brojnih kritika i inicijative za "spajanje" Bečića i Brajića žičarom, mi se ne možemo sjetiti drugih stvari, na osnovu kojih Crnogorska može da opravda dobijeno povjerenje građana na prethodnim izborima, pa samim tim nemamo ni brige oko toga koji broj glasova ćete dobiti na narednim izborima" ističu iz Demokrata, i dodaju da:

"I sami ste rekli “dobre stvari istaknemo i pohvalimo, ali i loše moramo precizno i tačno da imenujemo kako bismo uslove života u našoj opštini mijenjali na bolje”. Istaknuti i pohvaliti ili samo kritikovati jednostavno nije dovoljno. Identifikacija problema je tek prvi korak u procesu njegovog rješavanja. Riječi jesu bitne, ali djela su ono što je opipljivo i nedvosmisleno i ono na osnovu čega građani ukazuju povjerenje određenom političkom subjektu.

Unaprijed Vas molimo da izostanak Vašeg djelovanja ne pravdate time što niste partija koja participira u vlasti u Budvi. Toliko često slušamo o tome da imate plan za sanaciju grada, ali rješenja iz tog plana ne vidimo nikako, iako se predsjednik Opštine više puta javno obavezao da će prihvatiti svaki zahtjev Crnogorske koji je u skladu sa zakonom i u opštem interesu. Ono što na kraju možemo reći – mi ne samo da volimo Budvu, već volimo i sve ljude koji u njoj žive, a to potvrđuju i naša djela".

"I da zaključimo: da bi Crnogorska negdje pobijedila, mora prvo da smogne snage i učestvuje. A onda I da predje cenzus", zaključuje se u reagovanju OO Mladih Demokrata Budva.