21-01-2024

Mladi iz Budve, Kotora i Herceg Novog učili o organizaciji kulturnih i zabavnih događaja

Dvodnevna obuka „Organizacija događaja“ za mlade koji se bave kulturom iz Budve, Kotora i Herceg Novog održana je tokom ovog vikenda u Budvi, u organizaciji Društva za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru.


Foto: Društvo za kulturni razvoj
„Bauo“

Organizatori su kazali da je kvalitetna organizacija događaja iz domena kulture i zabave jedan od centralnih zahtjeva današnjice za sve one koji djeluju u ovim poljima.

"Stoga će obuka opremiti polaznike/ce ključnim informacijama i kompetencijama za planiranje i izvođenje kulturnih i zabavnih manifestacija. Mladi će se učiti o tome kako koncipirati inspirativne i zanimljive event-ove, budžetirati ih, efikasno ih promovisati, te na koji način upravljati logistikom i evaluirati njihov uspjeh. Obuka je idealna prilika da se unaprijedi postojeće i stekne novo znanje za sve one koji žele da se bave ovim istovremeno kreativnim i zahtjevnim poslom."

Trener s kojim su učesnice i učesnici radili bio je prof. dr Edin Jašarović, menadžer u kulturi i medijima, producent brojnih domaćih i međunarodnih kulturnih projekata, autor mnogih naučnih i stručnih radova i publikacija, vanredni profesor i dekan Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore na Cetinju.

"Obuka, kao i projekat u cjelosti, bili su namijenjeni prije svega mladima, kao i mladim profesionalcima u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog.


Foto: Društvo za kulturni razvoj
„Bauo“

Podsjetimo, u pitanju je sedma od 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje krajem 2023. i početkom 2024. organizujemo u Budvi", navodi se u saopštenju.

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates“.