17-02-2023

Mladi Pokreta Evropa sad predali Spajićevu kandidaturu

Mladi Pokreta "Evropa sad" predali su prijedlog predsjedničke kandidature njihovog lidera Milojka Spajića Državnoj izbornoj komisiji.

Mladi Pokreta Evropa sad predali Spajićevu kandidaturu | Radio Televizija Budva

Večeras ispred DIK-a (Foto: RTCG)

Predaji kandidature prisustvovali su članovi Državne izborne komisije (DIK) i predsjednik Nikola Mugoša kojem je dokumentaciju uručio funkcioner tog pokreta Janko Odović, prenosi Pobjeda.

Odović je kazao da uz kandidaturu Spajića predaju izjavu o prihvatanju kandidature koja je ovjerena kod notara, potvrdu o biračkom pravu i potvrdu o prebivalištu, kao i uvjerenje iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

"Evropa sad" se nada da će sve ovo što smo do sad uradili i uvjerenja koja su izdata od nadležnih organa Crne Gore biti dovoljni i da će i sastav DIK-a glasati kako po Ustavu tako i po Zakonu o predsjedniku i potvridti kandidaturu", rekao je Odović.

On je dodao da potpisi koje su donijeli i podrška građana garantuju da će Spajić pobijediti i biti sljedeći predsjednik Crne Gore.

Mugoša je kazao da se nadležnost DIK-a po pitanju ocjene dokumentacije kandidature vrši na sjednici za čije je održavanje rok 48 sati.

"Sazvaću sjednicu u propisanom roku i kada stručna služba provjeri potpise i dokumentaciju", rekao je Mugoša.