26-02-2020

Mogu li rukometaši "Budvanske rivijere" do polufinala Kupa?

Rukometaši "Budvanske rivijere" gostovaće "Partizanu" u četvrtfinalu Kupa Crne Gore. Duel je na programu danas poslije podne, a pobjednik će se direktno plasirati među četiri najbolje ekipe.

Mogu li rukometaši

Foto: mondo.me

Uoči današnjeg meča ekipa sa primorja, strateg kluba iz našeg grada Brano Božović za naš portal izjavio je sljedeće:

"Dobra rola golmana može odlučiti pobjednika. Kvalitet je na strani "Partizana", a mi ćemo pozicionom igrom pokušati da ih svedemo na mali broj golova. Rekao bih da su iskustvo i snaga na njihovoj, a brzina na našoj strani" , istakao je Božović, inače selektor muške kadetske selekcije Crne Gore koja je na minulom Mediteranskom prvenstvu u Atini osvojila srebrnu medalju.


Trening "Rivijere"

Foto: M.S.

Desni bek budvanskog rukometnog kluba Radivoje Đorđić kazao je da će ekipa pokušati da izbori polufinale.

"Navikli smo da iznenadimo u Kupu. Prošle godine smo Tivćane pobijedili u polufinalu. Ipak, oni su sada favoriti, a mi ćemo pokušati da odigramo mušku utakmicu i prođemo dalje " , rekao je Đorđić.

Očekivanja je saopštio i trener RK Partizan Ranko Popović.

"Ovo takmičenje nam puno znači. Ekipa koja bude pametnija i strpljivija doći će do trijumfa. Mi smo u maloj prednosti zbog duže klupe, ali neće biti lako budući da je sastav gostiju dobar spoj mladosti i iskustva. Svakako sam optimista i očekujem pobjedu", istakao je Popović.

Podsjećamo, rukometaši "Budvanske rivijere" aktuelni su vicešampion Kupa. Titulu brane "Komovi" iz Andrijevice.

Plasman na završni turnir juče su obezbijedili "Lovćen" i "Komovi". Cetinjani su u Baru savladali "Mornar" 27:26, dok je branilac trofeja, u još jednom tijesnom dvoboju, bio bolji od "Rudara" 28:27.

Duel "Budvanske rivijere" i "Partizana" počeće u 16.30h. Pola sata ranije, na Cetinju se sastaju "Perper" i "Budućnost".



M.S.