16-08-2022

Monteput: Ukupan prihod 1.131.086 eura od auto-puta

Od početka naplate putarine na auto-putu ,,Princeza Ksenija" pa sve do ponoći 15. avgusta, prošlo je 293.028 vozila, što čini prosjek od 11.000 vozila dnevno, saopšteno je iz Monteputa.

Monteput: Ukupan prihod 1.131.086 eura od auto-puta | Radio Televizija Budva

(Foto: Mediabiro)

Kada je riječ o ukupnoj mjesečnoj zaradi, ona iznosi 1.131.086 eura, što čini prosjek od 43.500 eura prihoda dnevno, kazao je za Media biro rukovodilac službe za naplatu putarine u Monteputu, Bojan Rondović.

Po pitanju strukture vozila koja su do sada prošla auto-putem, Rondović je istakao da 90 odsto čine putnička vozila koja svakodnevno cirkulišu kroz četiri naplatne rampe: Smokovac, Pelev Brijeg, Veruša i Mataševo.

,,Najfrekventniji su Smokovac i Mataševo. Najveći dio ulaza i izlaza odvija se na ta dva mjesta. Na Smokovcu imamo pet izlaza, odnosno četiri izlaza na Mataševu, dok na Veruši i Pelevom Brijegu je po jedan ulaz i izlaz", objasnio je rukovodilac.

Iako je od početka naplate prošlo nepunih mjesec dana, u Monteputu su naglasili da nemaju prostor za nezadovoljstvo jer su za kratak period postigli odličan rezultat. Optimistično posmatraju budući period.

,,Teško je predvidjeti kolika će zarada da bude, ali mi spremno dočekujemo sve korisnike auto-puta i pružamo im kvalitetnu uslugu sa što manje zadržavanja na našim naplatnim mjestima. Sezona je u toku i nadamo još boljim rezultatima", zaključio je Rondović.