11-08-2014

Morska voda čista i bezbjedna za kupanje

Institut za biologiju mora dostavio je Javnom preduzeću rezultate mjerenja kvaliteta morske vode na 40 kupališta duž crnogorskog primorja koji pokazuju da je morska voda kvalitetna i sanitarno bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

Morska voda čista i bezbjedna za kupanje | Radio Televizija Budva

Uzorci uzeti sa svih 9 kupališta (8 kupališta na Velikoj plaži i kupalište Mala plaža) u Ulcinju imali su kvalitet K1 klase, uzorci morske vode sa kupališta Utjeha, Žukotrlica i Sutomorska plaža bili su K1 klase, dok je uzorak sa plaže Čanj bio takođe zadovoljavajuće K2 klase. Kvalitet morske vode duž Budvanske rivijere je takođe bio K1 klase, a analizirana je morska vode na kupalištima Lučice, Petrovac, Kamenovo, 4 lokacije na Bečićkoj plaži, 2 lokacije na Slovenskoj plaži, Ričardova glava i 4 lokacije na plaži Jaz.

Takođe, morska voda je bila K1 klase na kupalištima u Tivtu (kupalšte hotela "Plavi horizont", Oblatno, kupalište hotela "Palma" i Ponta Seljanvo) i Herceg Novom (kupalište ispod "Vile Galeb", Novosadsko kupalište, centralna plaža u Meljinama, Njivice, Mirište i Dobreč).

Na području opštine Kotor, uzorak morske vode sa kupališta "Žuta plaža" bio je u okviru granica K2 klase, dok je kvalitet morske vode na kupalištima Markov rt i Orahovac bio K1 klase.