25-10-2019

Morsko dobro počinje sa uređenjem dijela Slovenske obale

Nakon što su zakupci privremenih lokacija ispod glavne gradske pošte u Budvi uklonili svoje objekte, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom priprema projekat hortikulturnog i parkovskog uređenja novonastale površine.

Morsko dobro počinje sa uređenjem dijela Slovenske obale | Radio Televizija Budva

U cilju kompletnog uređenja ovog prostora, iz Morskog dobra apeluju na zakupce susjednih lokacija u zoni morskog dobra, da objekte, koji nisu predviđeni Programom privremnih lokacija, uklone u što kraćem roku i na taj način izbjegnu aktiviranje garancija od strane Javnog preduzeća.

"Na novonastaloj površini od preko 3.000 m2, planirano je povezivanje pješačke komunikacije od “gornjeg” šetališta do Slovenske plaže, postavljanje parkovskih klupa, ozelenjavanje i obilježavanje “pet friendly” parkovske površine. Ovakvo rješenje treba da bude u funkciji lokalnog stanovništva i turista sve do kompletne rekonstrukcije šetališta Budva-Bečići, kojom će biti obuhvaćen kompletan potez najatraktivnije zone na budvanskoj rivijeri", navode u saopštenju, uz podsjećanje da Međunarodni konkurs za uređenje šetališta treba da bude raspisan ove jeseni.