29-07-2021

MSC: Zahvalnost mjesnim zajednicama Prijevor, Seoce i Jaz, kao i NVO Jaz

Uslijed nemogućnosti finansiranja zakupa zemljišta na Jazu, na kojem se nalaze sportski tereni, došlo je do raskida ugovora o zakupu istog između Opštine budva i NVO Mrčevo polje, kao i NVO Jaz. Tim povodom iz Mediteranskog sportskog centra uputili su najiskreniju i najdublju zahvalnost MZ Prijevor i Seoce, MZ Jaz kao i NVO Jaz koji su, kako su kazali, imali sluha i razumijevanja za sve za šta se zalaže sportski centar. Oni su posebno zahvalili na razumijevanju za najosjetljiviju populaciju, budvansku djecu koja svakodnevno treniraju na sportskim terenima na Jazu.


Foto: Arhiva

Iz MSC iskoristili su priliku da se takođe zahvale sugrađanima, vlasnicima zemlje na navedenom lokalitetu, a koji su članovi pomenutih MZ i NVO Jaz.

"Naime, kada je došlo do raskida pomenutog ugovora MZ Prijevor – Seoce i članovi iste koji imaju zemlju na ovom prostoru, obratili su se MSC Budva i ponudili pomoć u vidu davanja saglasnosti za besplatno korišćenje parcela na kojima se nalaze sportski tereni. Istovremeno su istu pomoć ponudili i MZ Jaz kao i NVO Jaz. Pokazujući na ovaj način širinu razumijevanja i značaj postojanja sportskih terena, ovi ljudi su dali šansu i mogućnost našoj djeci da nastave sa svojim svakodnevnim sportskim aktivnostima, samim tim da talentovanu djecu pomjere sa ulice, a najbolje da sport iznjedri i opravda njihovo razumijevanje i širinu", kaže se u saopštenju.

Kako su istakli iz MSC, u cilju realizacije ove društveno korisne pojave NVO – Jaz, MZ Prijevor – Seoce i MZ Jaz dali su im pismenu saglasnost za korišćenje i upravljanje prostorom na kojem se nalaze sportski tereni, na čemu su im zahvalni.

"Istovremeno izražavamo žaljenje što na ovakvu vrstu podrške i razumijevanja nijesu naišla budvanska djeca od strane rukovodstva NVO Mrčevo polje, već naprotiv, koji umjesto da pokažu širinu i daju vjetar u leđa našoj budvanskoj djeci, ispred djece i društveno korisnog interesa su istakli svoj lični interes i tako pokušali da onemoguće svakodnevne sportske aktivnosti djece i devastaciju sportskih terena na način što su primjenom samovolje pokušali da blokiraju korišćenje istih, čime bi izvršili pritisak na Opštinu da plati zakupninu prostora", kazali su.

U MSC kažu da razumiju kompletnu trenutnu situaciju u kojoj se našla Opština Budva, posebno situaciju izazvanu korona virusom, te da su lokalnoj upravi istovremeno zahvalni na dosadašnjem razumijevanju za budvansku djecu.

"Vjerujemo da će Opština i dalje tražiti modele i načine kako bi pomogla našoj djeci i solidarisala se sa ovim MZ i NVO koje su dale saglasnost za nastavu sportskih aktivnosti djece.", zaključuje se u saopštenju.