05-10-2023

Musk najbogatiji u svijetu sa 232 milijarde USD imovine

Elon Musk i dalje je najbogatija osoba u svijetu sa 232 milijarde USD vrijednom imovinom, koja je za godinu dana uvećana 95 milijardi USD, prema indeksu milijardera Bloomberga.

Musk najbogatiji u svijetu sa 232 milijarde USD imovine | Radio Televizija Budva

Foto: ilustracija / pixabay

Od deset najbogatijih ljudi na planeti svi su muškarci, a devetorica su Amerikanci, prenosi Capital.ba.

Francuski investitor, kolekcionar umjetničkih djela i izvršni direktor kompanije LVMH Bernard Arnault, čije bogatstvo se procjenjuje na 165 milijardi USD, nalazi se na drugom mjestu, dok je na trećem predsjednik i osnivač Amazona Jeff Bezos sa 153 milijarde vrijednom imovinom.

Četvrti najbogatiji čovjek u svijetu je osnivač kompanije Microsoft Bill Gates čije bogatstvo se procjenjuje na 123 milijarde USD. Na petom mjestu ove liste nalazi se Larry Ellison, osnivač korporacoje Oracle sa 122 milijarde USD vrijednom imovinom.

Milijardu USD manje vrijedi imovina američkog informatičara i suosnivača kompanije Google Larrya Pagea. Čuveni investitor i osnivač konglomerata Berkshire Hathaway Warren Buffett na sedmom je mjestu liste sa 116 milijardi USD bogatstva.

Iza njega je drugi suosnivač kompanije Google Sergey Brin sa imovinom vrednom 114 milijardi USD. Na devetom i desetom mjestu su vlasnik LA Klipersa Steve Ballmer sa 112 milijardi USD i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg sa 111 milijardi USD.

Na prošlogodišnjoj listi Bloomberga na prvom mjestu takođe je bio Musk, a na drugom Arnault, dok je treći bio Indijac Gautam Adani koji se sada nalazi na 19 mestu. On je ostao bez zarade u posljednjih godinu.