07-07-2023

MZ Gornji Pobori II: Jedan dio problema riješen, ostao dio koji utiče na kvalitet života mještana i turista

U MZ Gornji Pobori II napravljen je određen pomak. Riješen je problem puta, kao i problem sa vodom. Ipak, neki problemi će se prenijeti i u ovu turističku sezonu.


Foto: Arhiva

Miodrag Ivanović predsjednik MZ Gornji Pobori II ukazao je na probleme sa kojima se susrijeću godinama unazad. Iako je jedan dio riješen, ostali su problemi koji utiču na kvalitet života mještana i turista koji će boraviti u ovom području.

"To je mala mjesna zajednica, koja je vrlo organizovana. Znamo što treba da se radi, 30 godina smo se borili u neuređenim uslovima, nismo imali put, vodu i struju. Bog nas je pogledao poslednjih godina, da smo uspjeli preko lokalne samouprave da saniramo put, i od donacija da asfaltiramo dio puta, a to je sve 65 odsto što je završeno. Ima još toga da se uradi, imamo obećanje i tvrdiomo da će se to ispuniti", kazao je Ivanović za Polis.


Foto: Printscreen

Problem sa vodosnabdijevanjem djelimično je riješen.

"Imali smo problem sa vodom, koju smo donekle i riješili 2006./2007. godine isto od pomoći Opštine Budva i od mještana i od radnih akcija, tako da u sušnim perioda dođe do smanjenja vode ali u suštini ima, ko je racionalno troši. Imamo namjeru da bušimo vodu jer smo našli jedan izvor ispod našeg sela, ali otom potom.

Ivanović zaključuje da turisti svakodnevno posjećuju Gornje Pobore, te se nada da će uz pomoć lokalne samouprave sa kojom imaju sjajnu saradnju uspjeti da saniraju sve probleme.

D.P.