18-01-2024

MZ Sveti Stefan: Inicijativu za razrješenje predsjednika SO Budva potpisalo 300 građana, poslaćemo je svim odborničkim klubovima

Poziv građanima da dođu na Zbor građana MZ Sveti Stefan od strane predjsednika SO Budva Nikole Jovanovića doživo je fijasko, saopšteno je iz MZ "Sveti Stefan".

MZ Sveti Stefan: Inicijativu za razrješenje predsjednika SO Budva potpisalo 300 građana, poslaćemo je svim odborničkim klubovima | Radio Televizija Budva

Foto: Pixabax

Oni su poručili da su se nepojavljivanje predsjednika Skupštine kao o rganizatora Zbora i predloženi Dnevni red o smjeni aktuelnog saziva Savjeta, Jovanoviću vratili kao bumerang u vidu inicijative o njegovom razriješenju.

"Jer nije u stanju da organizuje ni zbor građana mjesne zajednice, a kamoli da vodi Skupštinu opštine. Inicijativa o razrješenju je pokrenuta na samo Zboru građana zbog postupanja predsjednika SO Budva koji je svojim postupanjem doveo do narušavanja međuljudskih odnosa i pokušaja raskola među mještanima ove mjesne zajednice", piše u saopštenju.

Ističu da funkcija koju obavlja predsjednika SO Budva obavezuje da zastupa i predstavlja sve građane na isti i ravnopravan način, da utiče na rješavanje i prevazilaženjesukoba i spornih situacija, a ne da ih stvara i produbljuje.

"Pored navedenog, neodgovornog i nedoličnog ponašanja predsjednika SO Budve u odnosu na funkciju koju vrši, treba naglasiti i to da je sazvao Zbor građana za smjenu Savjeta MZ na 20 dana prije isteka mandata, odnosno mandat aktuelnom Savjetu ističe 04.02.2024. godine. Iz svega ovoga proističe da su ispunjeni uslovi za njegovo razrješenje po osnovu člana 74 stav 1 alineja 2 i 3 Statuta Opštine Budva na osnovu čega odbornici treba da podnesu prijedlog za njegovo razrješenje na osnovu člana 75 Statuta. Ovu inicijativu je već potpisalo preko 300 građana i poslaćemo je svim političkim partijama i predsjednicima odborničkih klubova kako bi inicijativa se našla na dnevnom redu prvog skupštinskog zasijedanja i kako bi bilo izglasano razrješenje predsjednika SO Budva", naveli su iz MZ "Sveti Stefan".