23-12-2023

Na akciji „Potrči i daj krv” prikupljeno 70 jedinica dragocjene tečnosti

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Radivoje Pima” danas je u TQ Plazi uz podršku Triatlon kluba „Budva” i Vaterpolo kluba veterana „Budva” organizovalo akciju pod sloganom „Potrči i daj krv” na kojoj je prikupljeno 70 jedinica dragocjene tečnosti.


Foto: Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Radivoje Pima”

U izjavi za naš portal, predsjednik Društva „Radivoje Pima”, Rajko Kuzman naglasio je da je 11 sugrađana prvi put dalo krv, te da su veoma zadovoljni odzivom.

"Ovo je sedma akcija koju smo organizovali ove godine. To znači da smo svakih mjesec i po dana imali po jednu akciju, što je rekordno u Crnoj Gori. Za naše društvo ovo je jedna od najuspješnijih godina. Osim toga, ova akcija je vrlo bitna jer se organizovala pred božićne i novogodišnje praznike, kada su ljudi na odmorima i institucije ne rade, a potrebna je sigurna zaliha krvi za pacijente", istakao je Kuzman.

On je zadovoljan saradnjom sa dva kluba koja su bila suorganizatori akcije, a za narednu godinu u planu je da se povežu sa većim brojem sportskih organizacija.

"Svakako ćemo da uključimo i ostale sportske kolektive iz našeg grada - košarkaše, rukometaše, boksere... Za kraj iduće godine planirana je akcija sa sportistima Budve, jer to i njima odgovara. Cijele godine su u treningu i takmičenju, ali pred praznike i oni idu na neku zasluženu pauzu. Napravićemo, dakle, akciju koja će postati tradicionalna u našem gradu", zaključio je Kuzman.


M.S.