09-01-2019

Na YouTube stigao film The Books of Knjige: Slučajevi pravde

Dugo očekivani dugometražni igrani film “Slučajevi pravde” crnogorske humorističke trupe The Books of Knjige može se konačno naći na internetu, na njihovom zvaničnom YouTube kanalu.

Na YouTube stigao film The Books of Knjige: Slučajevi pravde | Radio Televizija Budva

“U duhu novogodišnjih praznika odlučili smo da film postavimo na internet zbog svih onih koji su ga dugo i željno čekali da izađe iz bioskopsko-festivalske distribucije. Na taj način se jesmo odrekli dijela prihoda koji dolaze od prodaje regionalnih TV prava, ali se to čini kao manja šteta od one da bi poslije TV premijere na Televiziji Crne Gore internetom sigurno kružio neki očajni piratski snimak. Nismo mogli da dozvolimo da, pored svih ekonomskih neprilika, ljubitelji našeg rada imaju dodatne izdatke za oftamologa”, kazao je Zoran Marković Zonjo, režiser filma i jedan od protagonista.

Film "Slučajevi pravde" imao je svjetsku premijeru na Kanli kuli u Herceg Novom na 31. Montenegro film festivalu 2017. godine i od tada je u medijima nazivan "najbrutalnijom komedijom od raspada Jugoslavije". Autorska ekipa The Books of Knjige je često izjavljivala da je ovo njihov najbolji proizvod u dosadašnjem radu.

Pored ekipe Buksovaca u filmu glume: Nikola Pejaković, Tihana Ćulafić, Nebojša Glogovac, Sejdo Alijaj, Izudin Bajrović, Zoran Kesić, Zenit Đozić, Ljubo Kaličanin, Mladen Stojanović i drugi.