08-09-2023

Nacionalni savjet u utorak o novoj antikorupcijskoj strategiji

Premijer i predsjednik Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, Dritan Abazović, sazvao je za 12. septembar sjednicu tog tijela. Na dnevnom redu je Informacija o izradi Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije.


Foto: Gov.me

Kako je najavljeno, analiziraće se i dosadašnje aktivnosti sprečavanja nelegalne eksploatacije šuma u Crnoj Gori, te tekuća pitanja.

Sjednica će se održati u zgradi Vlade Crne Gore, sa početkom u deset sati.

Na jednom od ranijih sastanaka ministra bez portfelja Zorana Miljanića, nekadašnje v.d. vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića konstatovano je da je Crnoj Gori neophodna Nacionalna strategija za borbu protiv korupcije.

Jovanović je tada istakla da je svjesna da su očekivanja javnosti od Državnog tužilaštva velika i da će državni tužioci nastojati da ta očekivanja opravdaju konkretnim rezultatima u borbi protiv korupcije.

Miljanić je kazao da očekuje da će i budući rad institucija zaduženih za tu oblast biti neselektivan, kako bi se afirmisao princip jednakosti svih građana pred zakonom.

Glavni specijalni tužilac je ukazao da je neophodno unaprijediti efikasnost rada tužilaca posebno kada je riječ o finansijskim istragama i naglasio da očekuje podršku Vlade prilikom angažovanja kompetentnih stručnih saradnika iz te oblasti.


(Portal RTCG)