16-05-2022

Nadležni rade sve kako bi se smanjile gužve u Filijali MUP-a u Budvi

Filijala MUP-a u Budvi poznata je po velikim gužvama, posebno u ovo doba godine. Nadležni kažu da rade sve kako bi građani bili zadovoljni, a gužve se smanjile. Kako je za Polis kazala v.d. načelnice Rajka Lješković, tim povodom je i produženo radno vrijeme filijale.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

Ona je istakla da građani Filijalu posjećuju najčešće zbog izdavanja novih ličnih karata i pasoša.

"Najviše dolaze zbog izdavanja ličnih isprava, sada je u toku izdavanje nove lične karte, kao i izdavanje dozvola za rad u predstojećoj turističkoj sezoni. Znači, povećan je broj izdavanja dozvala za boravak i rad u Crnoj Gori, na to se odnosi najveći broj zahtjeva", kazala je Lješković.

Navela je i da preduzimaju sve mjere kako bi se smanjile gužve i čekanje ispred prostorija MUP-a.


Lješković, Printscreen: Youtube/RTV Budva

"Ministarstvo je donijelo odluku da se u filijalama u primorskim opštinama produži radno vrijeme, tako da je ono sada od 7 do 17 časova, s tim da se rad sa strankama obavlja u periodu od 8 do 16 časova. Nakon dužeg vremena popravili smo i tiketing aparat, tako da nam je i to dodatno pojednostavilo posao i smanjilo gužve. Dobili smo i kadrovska pojačanja od kolega iz sjevernih opština iz naših područnih jedinica i filijala. Takođe, u planu su i dalja kadrovska pojačanja", istakla je v.d. načelnica Filijale MUP-a u Budvi.

Ona je pojasnila i prednosti novih ličnih karata.

"Imamo lične karte koje u sebi sadrže sertifikat za elektronsku identifikaciju građana i sertifikat za elektronski potpis."

Lješković se nada da će sve preduzete mjere doprinijeti da građani budu zadovoljni njihovim radom.


M.S.