29-03-2024

Nagradni konkurs za likovne i literarne radove za učenike svih osnovnih škola u CG

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka u saradnji sa JU "Dječji savez Podgorica" tradicionalno, ove godine dvadeset treći put, organizuje Nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.

Nagradni konkurs za likovne i literarne radove za učenike svih osnovnih škola u CG | Radio Televizija Budva

Foto:

Stalni povod Konkursa je Svjetski dan bez duvana - 31. maj, za koji je SZO odredila temu: „Zaštita djece od uplitanja duvanske industrije”.

Ovo predstavlja apel, ne samo za ovaj dan, nego i način u borbi za smanjenje u svijetu tokom cijele 2024. godine.

Tema našeg ovogodišnjeg dvadeset trećeg nagradnog Konkursa, kako za likovne, tako i za literarne radove je:v„Moj prilog da svi ljudi budu zdravi”.

Likovni radovi moraju biti rađeni na formatu bloka broj pet,
a tehnika rada je dozvoljena svim mogućim likovnim sredstvima, dok literarni radovi treba da budu napisani najduže na dvije stranice.

Konkurs je otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda naših osnovnih škola u vremenu od 01. do 30. aprila tekuće godine. Posljednji dan do kada radovi treba da stignu na adresu: JU "Dječji savez Podgorica", ulica Bokeška br. 2, 81000 Podgorica je utorak 07. maj.

Tročlani žiri će početkom maja po prispijeću radova, odabrati po tri najbolja rada, kao i one koji zaslužuju pohvale i zahvalnice
iz obje oblasti i nagraditi ih, s tim što je prva nagrada za mlade likovnjake i literate sedmodnevni boravak u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorice na Veruši. Nagrade za druga i treća mjesta, kao i specijalne nagrade i pohvale najboljima u obje konkurencije, obezbjedio je CDPR u vidu kompleta CD-a, kao
i knjiga - umjetničkih monografija u saradnji sa Crnogorskom akademijom za nauku i umjetnost.

Nagrade će biti dodijeljene na Izložbi najboljih i izabranih radova, koja je predviđena da bude održana krajem maja u izložbenom prostoru hola KIC „Budo Tomović” u Podgorici.