23-03-2021

Najuticajniji britanski i njemački mediji za putovanja preporučuju Crnu Goru

Prestižni britanski magazin za putovanja Wanderlust preporučio je Crnu Goru, zajedno sa susjednom Albanijom, kao prvu destinaciju na listi zemalja koje treba posjetiti u julu, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

Najuticajniji britanski i njemački mediji za putovanja preporučuju Crnu Goru | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Iz NTO-a su rekli da se Crna Gora još jednom našla u društvu egzotičnih svjetskih destinacija kao što su Australija, Sejšeli i Meksiko, a autori članka objavljenog u Wanderlustu ističu zemlju kao savršenu ljetnju destinaciju sa manje gužve, a idealnih tropskih temperatura za ovaj period godine.

„Prošetajte Kotorom, upijajte zrake sunca na budvanskim plažama i uživajte u prirodi Nacionalnog parka Durmitor“, navodi se u članku.

Kao najstariji i vodeći magazin za putovanja u Velikoj Britaniji, Wanderlust mjesečno doseže do preko 680 hiljada korisnika, sa preko milion pregleda. O popularnosti magazina govori i činjenica da na društvenim mrežama imaju 160 hiljada pratilaca.

Originalan članak može se pročitati na: https://www.wanderlust.co.uk/content/best-places-to-visit-in-july/?cmpredirect

Njemački mediji su, takođe, prepoznali Crnu Goru kao destinaciju koju vrijedi posjetiti. Poznati njemački nedjeljnik Freizeit Woche objavio je članak o Crnoj Gori kao destinaciji koju u okviru rubrike Putovanja iz snova opisuje kao “rajsko mjesto na Balkanu”.

Članak o Crnoj Gori objavljen je na osam strana tog poznatog njemačkog nedjeljnika, a autori članka ističu da, iako mala balkanska država, Crna Gora iznenađuje sa divnim iskustvima u prirodi.

“Plaže sa kristalno čistim vodama Jadranskog mora, romantična mjesta sa velelepnim crkvama, manastiri i palate, i onaj mali, sofisticirani Tivat”, piše u članku.

Autori su se osvrnuli i na Bokokotorski zaliv, Budvu i Sveti Stefan, Veliku plažu, ali i na sjever naše zemlje, naočito ističući prirodne ljepote Nacionalnog parka Durmitor.

Freizeit Woche se štampa u gotovo 350 hiljada primjeraka, sa dosegom od oko 500 hiljada čitalaca.

„Imajući u vidu značaj njemačkog i britanskog tržišta za turizam Crne Gore, objavljeni članci u uticajnim medijima, poput njemačkog Freizeit Woche i britanskog Wanderlust, daju poseban doprinos u pozicioniranju Crne Gore kao atraktivne destinacija za putovanja u ovoj godini“, zaključuje se u saopštenju.