07-08-2020

Najveće pojačanje Lacija u vijeku: Silva smijenio Sergeja

Navijači u delirijumu, sigurno veće ime nije stiglo u Lacio od kada je Lotito predsjednik kluba, tačnije od 2004. godine. Izgleda da su stvari riješene, Lacio će dobiti ogromno pojačanje. U pitanju je David Silva, španska legenda koji je, kako tvrde u Rimu odbio sve druge ponude, i onu Bekamovu koja je bila isplativija i stiže u tabor "nebeskoplavih".


Foto: Getty Images

Rimski mediji su ga nazvali odmah "pojačanjem iz devedesetih", a kada se to kaže, u Italiji se jasno aludira na činjenicu da su najbolji igrači svijeta stizali u Seriju A. Italijanski šampionat, u to vrijeme, bio je neuporedivo jači od drugih liga, prenose Sportske.net.

Za nekoga je to pretjerivanje, ali je činjenica da je Lacio doveo vjerovatno najzvučnije pojačanje u eri Lotita (mada, sjetimo se i Mira Klosea).

David Silva vjeruje da može da igra na vrhunskom nivou, potpisaće ugovor do 2023. Ima 34 godine, imaće privatni avion, kuću u centru Rima, zarađivaće blizu pet miliona eura, što ga čini najskupljim igračem u Lotitovoj eri, preskočiće Sergeja Milinković Savića.

Legendarni kapiten napušta Siti poslije decenije, imao je sjajnu ponudu i Al-Sada gdje ga je zvao Ćavi, ali njegova ideja je da i dalje igra u Evropi.



Izvor: Sportske.net