27-05-2021

Nakon dugog čekanja započeta izgradnja igrališta u Bečićima

Radovi na izgradnji sportsko-rekreativnog igrališta u Bečićima zvanično su započeti u srijedu kada su na gradilištu urađeni prvi iskopi. U pitanju je projekat na koji se čekalo preko dvije decenije.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

Načelnik Sekretarijata za investicije, Joko Popović ističe za naš portal da je izgradnja igrališta od izuzetnog značaja, jer djeca u ovom dijelu opštine Budva 22 godine nisu imala na raspolaganju pomenuti sadržaj. Predviđeno je da se izgrade tereni za fudbal i košarku, otvorena teretana i dječije igralište.

"Građani Bečića su to čekali, svako naselje u Budvi ima neki teren osim njihovo. Od kad su hoteli privatizovani tamo više nije moglo da se pristupi bilo kakvoj rekreaciji", rekao je Popović.

On je kazao da je 14. maja prijavljena gradnja Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i dodao da je priprema gradilišta obavljena prije četiri dana.

"Trenutno je uveden izvođač samo u partiji jedan. Do početka turističke sezone ćemo odraditi jedan dio radova a onda ćemo ih stopirati jer je na sastanku Koordinacionog tima za pripremu turističke sezone dogovoreno da se već 15. juna stopiraju svi radovi. Izgradnju ćemo nastaviti 15. septembra ili 1. oktobra", istakao je Popović.

Zbog kašnjenja sa usvajanjem Programa investicionih aktivnosti za tekuću godinu, koji su odbornici SO Budva izglasali 11. marta, prolongiran je i početak radova. Shodno tome, do moratorijuma na gradnju, fokus će se staviti na prvu partiju. Nakon ljetnje sezone, pojašnjava naš sagovornik, predviđena je druga partija.

Ukupna vrijednost ovog posla iznosi 289.256 eura. Od toga je 165.289 opredijeljeno za izgradnju sportskog terena, dok je 123.967 eura predviđeno za uređenje.

Kako je naznačeno u Programu investicionih aktivnosti, za sportske terene Opština će izdvojiti oko 600 hiljada eura, a osim u Bečićima, gradiće se i na Jazu i Svetom Stefanu. Takođe, u planu je i rekonstrukcija otvorenog bazena "Pizana" u Budvi.

Sekretar Popović naglasio je da u tom opštinskom resoru imaju u planu veliki broj projekata koje žele da realizuju. Izvođači i nadzorni organi već su izabrani. Planirani radovi će, podvukao je on, sačekati kraj sezone.

M.S.