12-01-2023

Napad na Danicu Crnogorčević je napad na iskonske vrijednosti Crne Gore

Saopštenje za javnost NVO "Serdar" prenosimo integralno.



"Već duže vrijeme društvenim nebom Crne Gore krstare neznavenici, baštinici podaničkog mentaliteta, osobe bez skrupula i moralnih zapreka. NN persone koje sebe predstavljaju “veljim” poznavaocima crnogorske istorije, surfujući Crnogorskim medijskim nebom izvrgavaju ruglu našu zemlju i njen patrijarhalan odnos prema iskonskim i istinskim vrijednostima, navedeno je u saopštenju NVO Serdar.

Kreatori takvih saopštenja ni predstavnice slabijeg pola nisu mogli da zaobiću pa se tako na udaru našla i Danica Crnogorčević slavuj i iskreni čuvar autentične duhovne muzike, osoba koja ničim nije nikog uvrijedila, osim ako nekome nije zasmetlo to što kroz pjesmu izražava ljubav prema svom porijeklu, narodu i vjeri. Za razliku od drugih nikada nije zapjevala nešto u stilu „Jači smo od Crne Gore“. Pjeva o istini koju “velji poznavaoci crnogorske istorije” ne žele da priznaju a kamo li spomenu u javnim nastupima što najbolje pokazuje u kakvom intelektualnom nivou se ti isti nalaze.

Mizogini napadi nije nešto što se po prvi put dešava u Crnoj Gori, po navici uvijek su preplavljeni mizoginijom, tj. ženomržnjom, uz primitivnu netrpeljivost i predrasude, a sve u jalovom pokušaju diskreditovanja ženskog pola zbog drugačijeg nacionalnog, vjerskog i političkog opredjeljenja čiji stav, glas i aktivizam vraćaju Crnoj Gori istinske i iskonske vrijednosti – zaključuje se u saopštenju “NVO Serdar” - Budva .