01-08-2019

Napunila 107 godina i otkrila tajnu dugovječnosti: "Nemojte se udavati"

Njujorčanka Luiz Džin Sinjore proslavila je 107. rođendan. Kako je otkrila, njena glavna tajna dugovječnosti jeste to što se nikad nije udala.

Napunila 107 godina i otkrila tajnu dugovječnosti:

Rođena je 1912. - iste godine kada je Titanik potonuo, a Vilijam Hauard Taft bio američki predsjednik.

Sinjore, inače italijanskog porijekla, živi u Bronksu od svoje 14 godine. Gospođa i danas sama obavlja kupovinu, ne koristi štap niti stolicu za starije, a uzima samo lijekove za krvni pritisak.

Ona vjeruje da su domaća kuhinja, ispunjena voćem i povrćem, bez gaziranih pića i kolača, takođe pomogli u tome da vitalna starica proslavi 107. rođendan.

"Ipak, mislim da je tajna ovih 107 godina: Nisam se nikad udala. Mislim da je to moja tajna. Kako moja 102-godišnja sestra kaže - voljela bih da se nikad nije udala", rekla je Sinjore.

Poručila je i da što više kuvamo italijansku kuhinju, a onda dodala da ne razumije zašto su njene godine toliko zanimljive svima i zašto žele slavlje.

"Mislim da sam imala dosta zabava u svom životu", iskrena je gospođa, pa kaže da ipak i danas voli zaplesati.

Američki mediji podsjećaju da je prije četiri godine preživjela napad i razbojništvo. Napadač je tada nasrnuo na nju, srušio je na zemlju i ukrao joj 35 dolara, dva ručka, njenu lupu i paket kartica za bingo...

"Neće mene to zaustaviti. I dalje ću da izlazim, u odličnoj sam formi", rekla je nakon napada, prenosi Radio Sarajavo.