31-07-2023

Naši košarkaši spremaju se za Mundobasket

Mnogo rada i napora, ali uz osmijeh i izuzetno dobru atmosferu. Tako protiču dani za naše košarkaše na pripremama za Svjetsko prvenstvo.


Foto: KSCG

Približava se i prva kontrolna utakmica protiv Francuske, koja će poslužiti stručnom štabu da provjeri trenutnu formu protiv izuzetno kvalitetnog rivala.

Nakon toga pridružiće se i Kendrik Peri, tako da će naši košarkaši kompletirati redove i nastaviti punom parom da se pripremaju za izazove na Filipinima.

"Atmosfera je generalno super. Radimo dobro i vjerujem da ćemo u odličnom ritmu i duhu dočekati utakmice koje slijede," kaže Vladimir Mihailović.

Naš sjajni bek, kao i ostatak selekcije sa nestrpljenjem čeka izazov protiv Francuza.

"Težak protivnik, a u ovoj fazi priprema i nije neko mjerilo. Još uvijek ulazimo u fazu uigravanja pet na pet i čekamo da se priključi Peri. Uprkos svemu tome ovo je jedna odlična prilika i provjera", ističe Mihailović.

Košarkaši ističu da imaju sjajne uslove za rad u Baru. Dvorana Topolica i hotel Princess baza su ovog ljeta. Želja je da se ponovi Eurobasket, kada su nakon sličnih priprema naši momci odigrali fenomenalan turnir.

Rivali na Filipinima su Litvanija, Egipat i Meksiko.

"Očekivanja ne volim da postavljam. Nezahvalno je pričati o tome. Veliki uspjeh smo napravili samim plasmanom na SP, a prolazak grupe bi bio veliki uspjeh i nagrada za dosad uradjeno. Nismo u poziciji da nikog potcijenimo i da unaprijed upišemo bodove jer sve ekipe koje su tu, znači da posjeduju odredjeni kvalitet. Litvanija je svakako favorit grupe, ali u svim utakmicama ćemo tražiti svoju šansu i ako budemo pravi vjerujem da možemo do druge faze."
Vlado se vraća poslije dugačke pauze. Ove godine imao je mnogo problema zbog povreda i operacija.

Spreman je došao na pripreme i bez problema uhvatio ritam.

"Osjećam se super, radio sam naporno i vjerujem da sam već blizu, a da ću biti na svom nivou kad to bude trebalo. Iskreno to mi je super što smo u Baru, jer sam tu blizu porodici i prijateljima, s kojima se gledam u slobodno vrijene mada tvrdim da je Bar generalno super za pripreme."

Crnogorski košarkaši 2. avgusta igraju protiv Francuske.

(RTCG)