25-09-2021

Nastava vjeronauke u školi "Sveti Vasilije Ostroški" od sljedeće nedjelje

Nova školska godina u školi vjeronauke "Sveti Vasilije Ostroški" u Tudorovićima počeće sljedeće nedjelje, kazali su iz parohije paštrovsko-tudorovićke i pojasnili da je plan rada škole po uzoru na dosadašnji



“Nastava vjeronauke započinje Svetom Liturgijom u kojoj učestvuju i sami učenici tako što dječaci u oltarskom dijelu hrama pomažu svešteniku u radnjama koje su određene za njih a djevojčice pojući za pjevnicom. Vjerska nastava se odvija po redovnom planu i programu za škole vjeronauke koji uređuje Katihetski odbor Mitropolije Crnogorsko – primorske”, kazao je nadležni paroh, protojerej Dragoslav Rakić.

Djeca koja pohađaju školu vjeronauke žive na različitim mjestima od Budve do Petrovca, a radi lakše organizacije dolaska za njih i njihove roditelje organizovan zajednički prevoz.

“Prevoz svake nedelje u 8:20 časova polazi sa stanice kod Stare Škole u Budvi i sabirajući naše polaznike dovozi ih u 9:00 č. pred hram Svetog Nikole u Tudorovićima iznad Svetog Stefana gdje se služi Sveta Liturgija. Poslije službe svi zajedno prelaze u prostorije škole gdje se obavlja zajednički doručak a kojeg svake nedelje donose roditelji po prethodno dogovorenom rasporedu”, istakao je sveštenik Rakić.

Poslije doručka sveštenik sa obrazovnom grupom odlazi u učionicu na prvom spratu gdje održava čas vjeronauke, a vjeroučiteljica sa predškolskim uzrastom u igraonicu na drugom spratu gdje drži čas za predškolce.

“Po završetku časa vjeronauke ove godine obrazovni uzrast će imati dodatni čas horskog pjevanja, dok predškolci nastavljaju druženje uz igru u igraonici. Za to vrijeme roditelji u salonskom dijelu škole imaju ugodne trenutke za sebe gdje družeći se razmjenjuju dobre i korisne informacije. Na početku nove školske godine i u toku rada kao vannastavnu aktivnost škola ima za praksu da organizuje uvjek neko novo i zanimljivo pokloničko putovanje što će biti praksa i ove godine. Pratite nas i pridružite nam se u ovom Bogom spasavanom trudu i djelu obrazovanja cjelokupnog bića naših najmlađih a na obostranu radost”, kazao je paroh paštrovsko-tudorovićki.