05-06-2022

Nastupom Rogera Sancheza na tvrđavi Mogren završena dvodnevna svečana Ceremonija otvaranja sezone u Budvi

Nastupom internacionalne zvijezde i legende elektronske muzike, Rogera Sancheza, na jednoj od najljepših lokacija na budvanskoj rivijeri – tvrđavi Mogren, u svitanje 5. juna, završena je dvodnevna svečana Ceremonija otvaranja sezone, saopšteno je iz TOB-a.

Nastupom Rogera Sancheza na tvrđavi Mogren završena dvodnevna svečana Ceremonija otvaranja sezone u Budvi | Radio Televizija Budva

Drugo veče Ceremonije otvaranja sezone započelo je veličanstvenim koncertom orkestra „Virtuozi“ pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića ispred zidina Starog grada. Na repertoaru su se pored prepoznatljivih melodija iz opusa klasične muzike, našle i brojne pjesme popularne inostrane muzike. Solisti Sofija Petrović, Maja Bogdanović, Dejan Jovanović i Remus Alazaroae svojim raskošnim vokalima ostavili su sjajan utisak koji je publika nagradila gromoglasnim aplauzima.

Posebno oduševljenje svih prisutnih izazvao je upravo maestro koji se u završnici nastupa pridružio svojim solistima i zajedno sa njima zapjevao numeru „Pukni zorо“.



Kao i prethodne večeri, program je nastavljen uz muzičko-scenski nastup tokom kojeg su publici svoj talenat prikazali pijanistkinja Mina Rusche, na harmonici Petar Marić, dok su svojim pjevačkim umećem Amerikanka Tomisha Monae i operski pjevači Marija Nešić i Mattia Zanatta još jednom osvojili simpatije publike.

Posebno iznenađenje za sve prisutne bio je nastup poznate pop pjevačice Ane Stanić, koja je specijalno za ovu priliku došla u Budvu. Ona je u duetu sa Mattiom Zanattom otpjevala numeru „Crazy little thing called love“.

Nakon programa na trgu, žurka se preselila na tvrđavu Mogren gdje je DJ Pookie svojim nastupom publiku uveo u cjelovečernje druženje, a za nastavak dobrog provoda postarao se veteran regionalne elektronske scene i miljenik publike u Crnoj Gori, Vladimir Aćić. Nakon njih, u dvosatnom setu, Sanchez je pokazao zašto važi za jednog od najboljih umjetnika hous scene.

Sinoćnoj finalnoj večeri su, pored brojnih ličnosti iz javnog života, prisustvovali i predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, kao i državni sekretar za turizam, Damir Davidović. U publici su se mogli videti i predstavnici diplomatskog kora, crnogorske privrede i političkog života, kao i mnoge druge poznate ličnosti iz regiona.



Ovogodišnja svečana Ceremonija otvaranja sezone, koju je Turistička organizacija opštine Budva organizovala u saradnji sa Opštinom Budva, pamtiće se kao jedan od najljepših događaja na crnogorskom primorju koji je ugostio internacionalne, regionalne i domaće umjetnike uz obilje nesvakidašnjih scenskih efekata.