20-01-2024

Neizvjestan početak ski sezone u Kolašinu i Rožajama uprkos snijegu

Iako snijeg intenzivno pada na skijalištima u Kolašinu, još je neizvjesno kada će početi ski sezona, saopštili su turistički poslenici iz ski centra Kolašin 1600.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Slična situacija je i na skijalištu Turjak u Rožajama.

“Ne možemo sa sigurnošću reći da je snijega u dovoljnim količinama da bismo krenuli u neku ski sezonu. Što se tiče cijele infrastrukture i ljudstva, svi smo apsolutno spremni i evo čekamo da vidimo da li je dovoljno snijega da krenemo i sa ski sezonom”, kazao je za TVCG direktor ski centra Kolašin 1600, Bojan Medenica.

On je naveo da je iz godine u godinu veća posjeta gostiju iz Hrvatske, Srbije, Slovenije.

“Kad znate da u susjednim zemljama imaju ski centre poput Jahorine i Kopaonika, ali se ipak opredijele za skijalište u Kolašinu, znači da smo na dobrom putu”, kazao je Medenica, prenosi portal RTCG.

Skijalište Turjak 2 je bilo spremno za početak zimske sezone još prije mjesec, ali nažalost, kao i u mnogim većim zimskim centrima, snijeg je odložio pokretanje te zimske turističke sezone.

“Ovih dana očekujemo da će biti dovoljno snijega. Kao što vidite i danas da u Rožajama intenzivno pada snijeg. To skijalište je značajno za našu Opštinu, jer je prije svega jako dostupno na samom magistralnom putu između Berana i Rožaja”, kazao je direktor TO Rožaje Nedžad Murić.


(Mina)