21-03-2024

Nema kvoruma za sjednicu Skupštine Glavnog grada

Jedanaesta sjednica Skupštine Glavnog grada sa oko 20 tačaka dnevnog reda, prekinuta je ubrzo nakon početka jer nije bilo kvoruma. Nova sjednica zakazana je za ponedjeljak 25. mart, sa početkom u 10 sati.

Nema kvoruma za sjednicu Skupštine Glavnog grada | Radio Televizija Budva

Na sjednici se nijesu pojavili odbornici posebnog kluba poslanika, te nije bilo kvoruma za rad. Nijesu se pojavili ni odbornici opozicije predvođeni DPS-om.

Odbornik PES-a Vasilije Čarapić saopštio je da poseban klub odbornika doživljavaju kao dio vladajuće većine, i da vjeruju da će oni pružiti podršku Oliveri Injac.

Odbornica URE Milena Vuković Sekulović apelovala je na odbornike vladajuće većine da riješe sporenja.

"Nije bilo potrebe da utvrđujemo kvorum, jer smo sinoć imali zajednički sastanak. Jasno je da postoje određene trzavice u okviru PES-a tj. ove lokalne većine, te stoga prihvatamo zahtjev nezavisnog kluba odbornika da ovu situaciju riješimo, i apelujemo na kolege iz PES-a da riješe situaciju kako bi u ponedjeljak mogli nesmetano da radimo", navela je ona.

Ranije danas poseban klub odbornika saopštio je da što se njih tiče nema krize vlasti u Podgorici, poručujući da će biti konstruktivni dio skupštinske većine.

Koalicija "Za budućnost Podgorice" ostaje posvećena predanom radu i odgovornom odnosu prema građanima Podgorice, saopšteno je iz te koalicije uoči današnje sjednice Skupštine Glavnog grada.

Pet odbornika koji su napustili PES su Nađa Ljiljanić, Ranka Otašević, Jevrosima Pejović, Dragutin Vučinić i Dragan Radović, formirali su poseban klub.

Nakon jučerašnjeg sastanka nezavisni odbornici nijesu bili raspoloženi za izjave medijima. Nijesu mogli da kažu da li će prisustvovati današnjoj sjednici.

Vasilije Čarapić iz Pokreta “Evropa sad” je s druge strane kazao novinarima da će odbornici te partije danas doći na sjednicu.

"Imamo novi klub unutar parlamentarne većine i to je realnost, oko te realnosti treba da postignemo dogovor za nastavak rada. Nastavićemo pregovore. Ne mogu da otkrijem tuđe karte, sjutra ćemo imati sjednicu Skupštine Glavnog grada i nakon toga ćete imati više detalja", kazao je sinoć Čarapić novinarima.

(RTCG)