20-08-2019

Nezakonita dodjela stanova funkcionerima?

Pravnim tumačenjem moglo bi se zaključiti da je u svim ovim slučajevima prekršen član 6. Odluke koji kaže da funkcioner ima pravo na ovu privilegiju samo ukoliko nema stan

Nezakonita dodjela stanova funkcionerima? | Radio Televizija Budva

Odluka o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera, osim što ih stavlja u privilegovan položaj u odnosu na obične građane, problematična je i u načinu na koji je pisana, kao i tumačenju onih koji su je pisali, smatraju pojedini pravnici.

Osnovna zamisao odluke iz 2014. trebalo je da bude da stan dobiju funkcioneri koji nemaju riješeno stambeno pitanje.

Međutim, kako Vijesti pišu, već su saznali da su u brojnim slučajevima povoljne stambene kredite ili stanove dobili oni koji ih već imaju. Među takvima su Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, predsjednik Ustavnog suda Dragoljub Drašković, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, ministarka bez portfelja Marija Vučinović, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, direktor Nacionalnih parkova Elvir Klica, i mnogi drugi.

Pravnim tumačenjem moglo bi se zaključiti da je u svim ovim slučajevima prekršen član 6. Odluke, koji kaže da funkcioner ima pravo na ovu privilegiju samo ukoliko nema stan.

Nakon što je Vladina komisija za stambena pitanja objavila spisak funkcionera kojima su dodijeljeni stanovi ili krediti pod povoljnim uslovima u mandatu premijera Markovića, NVO "KOD" je prošle sedmice objavila spisak funkcionera koji su dobili stanove prije izbora 2016. godine, odnosno, kako su naveli, za vrijeme mandata tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Pogledajte u snimku koji je objavila NVO "KOD" ko je sve dobio stan:





Vijesti/RTV Budva