14-05-2020

Nijesu podnijeli ostavke, Carević i Radović obmanuli javnost

Predsjednik OO Crnogorske Budva Vladimir Bulatović i nezavisni odbornik Stevan Džaković obratili su se danas javnosti s ciljem, kako su naveli, razrješenja odnosa koji postoje u budvanskoj Skupštini opštine.



Iako mjesecima unazad govore da im funkcije i fotelje nisu važne, kako navode u saopštenju, predsjednik Opštine Budva i predsjednik Skupštine Budva obmanjuju cjelokupnu budvansku i crnogorsku javnost, ostavkama koje, kako kažu, danas ne važe.

Pored navedenog, oni smatraju da predsjednik Opštine i šef lokalnog parlamenta zakazuju sjednicu Skupštine opštine Budva za 29. maj suprotno volji deklarisane većine koja postoji u lokalnom parlamentu.

"Većinom na kolegijumu koja je manjima u skupštini", pojašnjavaju Bulatović i Džaković.

Uz to dodaju da je jedan od osnovnih postulata njihovog političkog djelovanja da se funkcioneri uzdržavaju od javnog komentarisanja tema i pitanja i učestvovanja u događajima čija bi posljedica mogla da bude povreda nacionalnih, etničkih ili vjerskih sentimenata građana Budve i Crne Gore uz puno poštovanje Ustava i zakona Crne Gore.

"Obzirom na osjetljiv momenat za sveukupni razvoj crnogorskog društva i države, uticajem retrogradnih politika, dužni smo da odgovornim pristupom spriječimo dalje podjele koje nas vraćaju u prošlost, te nećemo komentarisati teme koje pokušavaju da se nametnu u skupštini, a vezane su za vjerska pitanja", piše u saopštenju.

Oni su ponudili i set tema koje smatraju važnim.

"Teme koje su nama kao građanima Budve važne su: tehnička pitanja ko vodi izvršnu i zakonodavnu vlast, na koji način se upravlja novcem građana Budve, koji su projekti prioriteni za razvoj našeg grada, kako pomoći privrednicima u ovom osjetljivom momentu.
Tako je bilo od osnivanja Crnogorske i ostajemo pri tim stavovima pa da ćemo svake nedelje imati smjenu vlasti."

Kako su dodali, odbornik Stevan Džaković je jedan od poznatih protivnika prethodne i svih korupcionaških vlasti, saglasan sa gore navedenim postulatima.

"Čast nam je da budemo na istoj ispravnoj strani u ovom momentu", zaključuje se u zajedničkom saopštenju koje postpisuju Bulatović i Džaković.