18-08-2020

Nikolić: Je li Zdravko Krivokapić naš?

"Novi lider Demokratskog fronta profesor Zdravko Krivokapić, koji je do sada pokazao da zna da ljubi ruke popovima, i da se u doba korone dezinfikuje potezanjem iz flaše, valjda da bi ljudima po sjeveru pokazao kako je on "prost čovjek", izgleda ima smisla i za diplomatiju. Počeo je sa objavljivanjem prvih diplomatskih pisama ambasadorima vodećih zemalja i delegaciji EU u Crnoj Gori", poručio je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.


Foto: DPS

Jedino je, ističe on, ako mediji, ili njegova služba nijesu fulali, preskočio Kinu.

"Šta pokazuju ova njegova prva pisma? Da je uspješno prošao kurs denunciranja sopstvene države strancima, u čemu su lideri DF, i drugi koji su ga progurali na čelnu funkciju koju obnaša do izbora, nenadmašni. Prenijeli su mu i njihovu percepciju da strane ambasade biraju vlast u Crnoj Gori. Ali to, kao i tragikomičan sadržaj njegovog pisma, ne bi zasluživali naš komentar", poručio je Nikolić.

Kako je on naglasio, u DPS-u žele da podrže njegovu zaključnu poruku stranim ambasadama da se "oni koji autentično dobiju demokratski mandat od strane biračkog tijela, moraju prepoznati kao zaista jedini istinski partneri u Crnoj Gori", kao i njegovo ubjeđenje da i njihove ekselencije dijele "ovaj fundamentalni princip".

"Poslije 30. avgusta, na liniji ovih očekivanja, Vlada čiju će okosnicu i dalje činiti DPS, i drugi državni organi, nastaviće višedecenijsku uspješnu međunarodnu saradnju s našim partnerima, za šta se i Krivokapić zalaže. U političkoj javnosti, pa i u našim redovima ima onih koji smatraju da je Krivokapić naš, i da je poturen DF-u, što nema naravno logike. Ali poslije ovakvih poruka, ima prostora i za argumente onih koji misle da ima", zaključuje se u saopštenju.