28-02-2022

Nikšićaninu 60 dana zatvora zbog seksulanog uznemiravanja djevojčice u Budvi

Četrdestčetvorogodišnji Nikšićanin kažnjen je zatvorom u trajanu od 60 dana zbog seksualnog uzenmiravanja osmogodišnje djevojčice u Budvi, saopšteno je portalu RTV Budva iz Uprave policije.


Foto: Arhiva, Waytomonte.com

Kako su naveli u dopisu našoj redakciji, Centru bezbjednosti Budva je, 23. februara 2022. godine, J.L. iz Budve podnijela prijavu protiv nepoznate muške osobe za seksualno uznemiravanje, a koje je izvršeno na štetu njene ćerke stare osam godina.

"U prijavi je navela da se ovo lice naročito drsko i uvrjedljivo obraćalo njenoj maloljetnoj ćerki prilikom njenog puta ka školi.
Službenici budvanske policije su 26. februara identifikovali i locirali J.O. (44) iz Nikšića i on je priveden u službene prostorije radi preduzimanja daljih radnji. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je ocjenio da se u radnjama J.O. ne stiču elementi krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", naveli su u saopštenju.

Službenici policije su lišili slobode J.O. zbog počinjenog prekršaja iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru.

"On je sproveden sudiji za prekršaje koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju 60 dana te je J.O. sprovedeno u UIKS", saopšteno je iz Uprave polcije.