30-03-2015

Nikšićko Pivo Fan Cup u Budvi okupio 230 igrača malog fudbala

Ekipa Vodomont Akapulko pobjednik je prvog kvalifikacionog turnira nacionalnog takmičenja u malom fudbalu Nikšićko Pivo Fan Cup.

Nikšićko Pivo Fan Cup u Budvi okupio 230 igrača malog fudbala | Radio Televizija Budva

Tim Vodomont Akapulko bio je u finalnom meču bolji od ekipe ALC United, rezultatom 2:0. U prvom poluvremenu vodila se ujednačena borba, nešto zrelije šanse imali su momci iz ALC United-a, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0. I u drugom poluvremenu viđena je odlična fudbalska predstava, a golovi Miličkovića i Barovića bili su dovoljni za pobjedu Vodomont Akapulka i osvajanje prvog mjesta.

Više golova viđeno je u utakmici za treće mjesto, u kojoj su se borile ekipe Taho servis Perović i Petlići. Pobjedu su odnijeli igrači iz tima Taho servis Perović, rezultatom 5:2.

Ove četiri ekipe direktno su se plasirale na finalni turnir prvog Nikšićko Pivo Fan Cup-a, koji će u septembru biti igran u Podgorici. Pored plasmana na finalni turnir, sve četiri ekipe su dobile komplet dresova i Nikšićko Pivo, dok su ekipe Vodomont Akapulko, ALC United i Taho servis Perović nagrađeni i novčanim nagradama u iznosu od 1.000 eura za prvo mjesto, 500 eura za drugo i 200 za treće mjesto. Ukupan fond novčanih nagrada za prvi nacionalni turnir u malom fudbalu, u organizaciji Pivare „Trebjesa“, iznosi 10.000 eura.

Nikšićko Pivo Fan Cup okupio je u Budvi ukupno 230 amaterskih igrača malog fudbala, podijeljenih u 22 ekipe, koji su svoje znanje iskazivali na utakmicama u balon sali „Central“.

Naredno regionalno takmičenje nastavlja se u Podgorici, gdje će 4. i 5. aprila biti odigrane i prve kvalifikacione utakmice.

PREGLED
Finale:

Vodomont Akapulko - ALC United 2:0 (0:0)
Strijelci: Miličković 32, Barović 34 za Vodomont Akapulko.
Žuti kartoni: Ulićević (Vodomont Akapulko), Vlahović, Dobrović (ALC United).
Sastav ekipa:
Vodomont Akapulko: Grujić, Perišić, Ulićević, Tomašević, Jovanović, Barović, Miličković, Brnović.
ALC United: Roćen, Milačić, Dondić, Bošković, Laković, Dobrović, Vlahović, Milošević.

Utakmica za 3. mjesto:
Taho servis Perović – Petlići 5:2 (1:0)

Strijelci: Milošević 14, 40, Milićević 25, R. Bojanović 34, 38 za Taho servis Perović, I. Fatović 31, Drašković 40 za Petliće.
Žuti kartoni: Donković (Petlići).
Sastav ekipa:
Taho servis Perović: Despotović, Kovač, Perović, D. Bojanović, Ćetković, Milićević, Milošević, Damjanović, R. Bojanović.

Polufinalni mečevi (odigrani u subotu, 28. 3. 2015.):
Vodomont Akapulko - Taho servis Perović 3:2 (0:0)

Strijelci: Perišić 22, Miličković 30, Jovanović 32 za Vodomont Akapulko, I. Bojanović 33, Milošević 38 za Taho servis Perović
Žuti kartoni: Barović (Vodomont Akapulko), R. Bojanović (Taho servis Perović).

ALC United – Petlići 5:4 (3:1)
Strijelci: Dondić 4, 16, 40, Milačić 18, 29 za ALC United, D.Fatović 10, 22, 30, I.Fatović 37 za Petliće.
Žuti kartoni: Donković (Petlići).