29-03-2021

Nove kontejnerske stanice na više lokacija u Budvi

Budva će uskoro dobiti nove kontejnerske stanice na više lokacija u našoj opštini, koje će sukcesivno biti postavljane.


Foto: Portal RTV Budva (D.B.)

Riječ je, o, kako su nam kazali iz Komunalog preduzeća, više godina starom pilot projektu koji je bio u Igalu, te je na kraju ovu priču budvansko preduzeće realizovalo u sopstvenoj režiji, pošto se radi o veoma skupoj investiciji.

Ističu da su ovakve kontejnerske stanice lijepo i funkcionalno rješenje, i prije svega, izgledaju dekorativno. Na svakoj, osim na našem, stoji i natpis na engelskom jeziku "ČIST GRAD - NAŠ GRAD", a one će u saradnji sa Sekreterijatom za komunalno stambene poslove biti sukcesivno postavljane na području Budve.

"Ono što je značajno jeste da su ove kontejnerske stanice jako funkcionalne i jednostavne za eksploataciju kako komunalnim radnicima, tako i građanima za odlaganje otpada. Takođe, dosta je lakše održavanje kontejnerskog mjesta", kazali su nam iz budvanskog Komunalnog preduzeća, dodajući da je u planu da se na svakih 10 do 15 dana postavi po jedna nova kontejnerska stanica.

Za sada su postavljene na dvije lolacije, u blizini srednje škole, u Vojvođanskoj ulici, preko puta ulaza u garažu TQ Centra, a trenutno se montiraju na raskrsnici u naselju Golubovina, kod nekadašnje Gradske pekare.


D.B.