07-07-2017

Novi predsjednik Radomir Milić

Na IV kongresu Sindikata turizma i ugostiteljstva, kojem su prisustvovali generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore Duško Zarubica i delegati više od 30 hotelskih grupacija, hotela i ostalih turističkih subjekata, za novog predsjednika u četvorogodišnjem mandatu jednoglasno je izabran dosadašnji potpredsjednik i dugogodišnji sindikalni aktivista, pravnik Radomir Milić iz HG Budvanska rivijera.

Novi predsjednik Radomir Milić | Radio Televizija Budva

Sindikat turizma i ugostiteljstva je, prema riječima Zarubice, članica Saveza sindikata Crne Gore od samog njegovog osnivanja i uvijek je davao ogroman doprinos jačanju sindikalizma.



"Uvijek, i u najtežim trenucima, ovaj sindikat je stajao iza sindikalizma a ne pojedinca i nadam se da će tako biti i ubuduće", istakao je Zarubica.

Proteklih 12 godina na čelu Sindikata turizma i ugostiteljstva Crne Gore bila je Čeda Milinić iz Herceg Novog, koja je, posebno, istakla neriješene probleme koji su ostavljeni novom rukovodstvu u nasleđe.

"Najveći problem su zaposleni u Otrantu u Ulcinju koji su u nepovoljnu situaciju zapali svojim pogrešnim činjenjem, odnosno nijesu poslušali naše i sugestije Ministarstva turizma. Nadam se da ćemo ovih dana, opet uz pomoć resornog ministarstva i Privrednim sudom, uspjeti da kolege iz Ulcinja uključimo u Fond rada čime bi stekli elementarna prava povezivanje staža, minimalne isplate, za dio njih, možda, i povraćaj na radna mjesta", istakla je, između ostalog, Milinić.