08-12-2023

Novi red vožnje Željezničkog prevoza Crne Gore startuje 10. decembra

Novi red vožnje važiće do 14. decembra 2024. godine.

Novi red vožnje Željezničkog prevoza Crne Gore startuje 10. decembra | Radio Televizija Budva

Foto: Željeznički prevoz CG

Gostujući u jutarnjem programu TV Budva Dejana Baošić iz Željezničkog prevoza Crne Gore saopštila je novitete u redu vožnje i najavila aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu.

"Da najavim da od 10. decembra startuje novi red vožnje, to je uobičajena procedura, svake godine se to radi, i trajaće do 14. decembra 2024. godine. Saobraćaj se odvija redovno na svim relacijama kako u lokalnom tako i u međunarodnom prevozu. Naše standardne linije su Bar-Bijelo Polje-Podgorica, Podgorica-Nikšić Podgorica, Podgorica-Bar-Podgorica. Tu je i naš međunarodni voz koji evo po novom redu vožnje kreće u 19 i 35h. U njegovom sastavu su standardno spavaća kola, kušet kola kao i sjedišta. Od 15. juna do 16. septembra kreće ponovo dnevnisezonski voz od Bara do Novog Sada. Zimska sezona kreće pa ćemo u organizaciji sa TO Kolašin i TO Nikšić da pokrenemo ski vozove, na obostranu korist, voljeli bi putnike da obradujemo i po tom pitanju", kazala je Baošić.


Baošić/printscreen

Kada su u pitanju povlastice nedavno su dodijeljene besplatne godišnje karte za 30 studenata.

"Mi smo iz menadžmenta naročito ponosni na tu akciju, posebno jer je sve proteklo kako treba. Podijeljeno je 30 godišnjih, besplatnih karata našim sudentima i vjerujte da je to izuzetno vrijedan poklon. Jedna ta godišnja karta košta 300 eura. Za tu svrhu smo opredijelili 9000 eura", navela je.

Grijanje u vozovima je počelo, a higijena je prioritet.

"Grijanje je već krenulo u vozovima, na higijeni radimo intenzivno, ono na šta smo se prvo okrenuli jeste higijena. To je prioritet, najveći nam problem predstavlja iscrtavanje grafita. Pojedini putnici nemaju pogled kroz prozor jer je taj isti prozor iscrtan grafitima, a procedura skidanja tih grafita nije nimalo laka", istakla je.

Baošić je takođe naglasila da je u toku opravka postojećih vozova, a nadaju se i kupovini novih.

"Nastojimo da zadovoljimo potrebe putnika. Naša mail adresa info@zpcg.me za sve eventualne prigovore je svima dostupna i mi ćemo upozoriti i brzo reagovati", zaključila je.

Kompletan razgovor možete pogledati na snimku:


J.M.