20-06-2019

Novo stajalište za turističke autobuse u Petrovcu

Zbog velikog broja pritužbi građana, Sekretarijat za komunalno stambene poslove Opštine Budva, dislocirao je taxi stajalište u I ulici u Petrovcu ispod hotela „Melia“, koje će od sada koristiti turistički autobusi.

Novo stajalište za turističke autobuse u Petrovcu | Radio Televizija Budva

Kako je saopšteno iz budvanske Komunalne inspekcije i policije, to mjesto su označili kao autobusko stajalište za autobuse koji dovoze i odvoze turiste za obližnje hotele, a sve u cilju rješavanja problema saobraćajne gužve koju prave isti autobusi.

"Ovim putem vas obavještavamo da će Komunalna inspekcija i komunalna policija zajedno sa pripadnicima Uprave Policije CB Budva, preduzimati sve mjere i radnje iz svojih nadležnosti i novčano sankcionistai sve vozače autobusa koji se u buduće budu zaustavljali na kolovozu gdje to nije dozvoljeno, što su do sada radili" navodi se u saopštenju.

U cilju poboljšanja protoka saobraćaja i bezbjednosti pješaka na tim lokacijama, takođe, upozoravaju sve Turističke agencije i prevoznike kao i vozače autobusa o novonastaloj situaciji da imaju obezbjeđeno parking mjesto za autobuse i da će zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa biti strogo kažnjavani.