29-03-2024

NTO CG: Crna Gora privukla pažnju milionskog auditorijuma BBC-ija

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) uspješno je realizovala promotivnu kampanju na kanalima čuvene globalne medijske kuće BBC, privlačeći pažnju publike širom Evrope.


Foto: NTO CG

Kako su kazali iz NTO CG, promotivna kampanja je realizovana u periodu od 1. oktobra prethodne godine do kraja februara 2024. godine, a imala je za cilj podizanje svijesti o turističkim potencijalima Crne Gore i privlačenje turista putem različitih marketinških kanala, posebno kroz TV BBC News, vebsajt i profila na društvenim mrežama BBC-ja.

Direktorica NTO CG, dr Ana Tripković Marković, istakla je zadovoljstvo povodom uspješno realizovane kampanje na kanalima prestižne medijske kuće BBC.

„Izuzetno je značajno što je Crna Gora posle dužeg vremena imala promotivnu kampanju u saradnji sa jednom od globalno najuticajnijih medijskih kuća. Rezultati kampanje na televizijskim i online platformama BBC-ja su nadmašili naša očekivanja, potvrđujući važnost prisutnosti na međunarodnoj sceni. Doseg koji smo ostvarili među milionskim auditorijumom predstavlja značajan korak u unapređenju imidža naše destinacije, dok istovremeno privlači pažnju potencijalnih turista. U narednom periodu, planiramo osnažiti saradnju sa sličnim globalnim medijskim kućama kako bismo nastavili graditi prepoznatljivost turističke ponude Crne Gore širom svijeta“, poručila je Tripković Marković.

U okviru kampanje destinacijski video o Crnoj Gori “U društvu prirode“, koji je dobitnik tri međunarodne nagrade, plasiran je na televiziji BBC News Channel.

"TV kampanja tokom koje je spot naše zemlje emitovan više od 150 puta u udarnim terminima zabilježila je preko 30 miliona pregleda. Zabilježeni su i impresivni rezultati digitalne kampanje koja je imala doseg od 3 miliona pregleda web stranice bbc.com, dok je brendirani članak o Crnoj Gori zabilježio 20 hiljada pregleda. Osim toga, na društvenim mrežama BBC-ja ostvaren je doseg od 450.000 pregleda.

Kao nastavak saradnje sa ovom medijskom kućom u narednom periodu će epizoda putopisne emisije „Travel Show – Montenegro Top and Trail“ biti snimana u Crnoj Gori i emitovana u julu ove godine na kanalu BBC News Channel. Ovakav vid promocije će publici direktno predstaviti ljepote destinacije i dodatno ojačati poziciju Crne Gore kao turističke destinacije", navodi se u saopštenju NTO CG.

Link članka: https://www.bbc.com/storyworks/travel/montenegro-travel/the-balkan-country-at-europes-crossroads