01-05-2023

NTO i ACG dočekali prve putnike: Jet2 otvorio liniju Mančester - Tivat

Jedna od najvećih britanskih avio-kompanija, Jet2.com po prvi put uvodi direktne letove ka Crnoj Gori. Prvi avion ovog avio-prevoznika na relaciji Mančester – Tivat, sa 160 putnika, sletio je jutros, 1. maja u 11.10 sati, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG).


Foto: NTO CG

Kako su kazali, putnici su doputovali u našu zemlju posredstvom najvećeg britanskog turoperatora, Jet2holidays.

Letovi na liniji Mančester - Tivat, ističu iz NTO CG, najavljeni su dva puta nedjeljno, ponedjeljkom i četvrtkom, do kraja oktobra.

Izvršni direktor Jet2.com i Jet2holidays, Steve Heapy naveo je da povratne reakcije korisnika i nezavisnih turističkih agencija govore u prilog velikoj potražnji za letovima i aranžmanima za odmor u Crnoj Gori za ljetnju sezonu 2023. godine.

“To nam potvrđuje da je Crna Gora destinacija do koje korisnici žele da stignu. Od trenutka kada smo pustili u prodaju karte za ovu destinaciju sa aerodroma u Mančesteru, kod lokalnih korisnika i nezavisnih turističkih agencija bilježi se opredjeljenje za posjetu Crnoj Gori. Kao najveći turopeator u UK, omogućili smo korisnicima i nezavisnim turističkim agencijama priliku bez premca kada je riječ o ljetnjem odmoru ove godine“, naglasio je Steve Heapy.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Ana Tripković Marković je naglasila da je tokom prošle godine zabilježeno pet puta vše turista iz UK u odnosu na 2021. godinu, pa je, kako dodaje, za očekivati da će se uvođenjem letova Jet2.com na avio-liniji između Mančestera i Tivta takav trend nastaviti.

“Crna Gora nudi raznovrsne mogućnosti za različite vrste odmora. Uvjereni smo da britanski turisti neće ostati ravnodušni prema netaknutoj prirodi, prostranim plažama, izvrsnoj gastronomskoj ponudi, brojnim događajima, kao i odličnim mogućnostima za aktivnosti u prirodi. Pozivamo vas da ove godine posjetite Crnu Goru, zemlju u kojoj vas očekuju nezaboravan odmor i autentično iskustvo“, istakla je direktorica NTO CG.


Foto: NTO CG

I izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Vladan Drašković poručio je da Aerodromi Crne Gore sa zadovoljstvom dočekuju jednu od vodećih avio-kompanija iz sfere turističkih putovanja.

“Odmor, avantura i istraživanje prve su asocijacije za Jet2com. I upravo je ovo ljeto vrijeme da putnici iz UK ponovo posjete i iznova otkriju destinacije u Crnoj Gori koje su nekada rado posjećivali. Uz prve spektakularne poglede na aerodrom Tivat iz neba i srdačnu dobrodošlicu našeg osoblja na zemlji, svaki putnik će znati da je na pravom mjestu”, kazao je Drašković.

Jedni od putnika na ovom letu, Hasan i Kliford iz Mančestera, poručili su da su uzbuđeni što otkrivaju novu destinaciju, o kojoj su čuli toliko lijepih stvari.


Foto: NTO CG

"Po prvi put smo ovdje i jedva čekamo da otkrijemo prirodne ljepote Crne Gore, koje smo imali priliku da vidimo na slikama, a koje su nas posebno zaintrigirale. Posjetićemo neke gradove na primorju i nacionalne parkove tokom našeg odmora i očekujemo dobar provod", poručili su oni.

Dočeku su prisustvovali direktor tivatskog aerodroma Vladimir Praščević, kao i članovi Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Nebojša Đoković i Slavko Vukčević.

"Prema dosadašnjim najavama, očekuje se da Tivat tokom ljeta bude povezan sa 35 do 40 destinacija. Uz Mančester, u Tivtu su trenutno aktivne linije i za Beograd, Istanbul, Helsinki, Berlin, London, Dizeldorf, Tel Aviv i Pariz", zaključili su iz NTO CG.